Cennet elması için hasat vakti, dallardan tek tek toplanan cennet elmaları hem taze hem kuru tüketiliyor

Trabzon hurması olarak da bilinen cennet elması dallardan toplanmaya başladı. Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde başlayan cennet elmaları hem taze olarak hem de kabuğu soyulduktan sonra kurutularak tüketiliyor.

Cennet elması için hasat vakti, dallardan tek tek toplanan cennet elmaları hem taze hem kuru tüketiliyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 2023 yılı ürünü olan halk arasında Trabzon hurması olarak da bilinen cennet elmasının toplanmasına başlandı. Olgunlaştığında taze olarak tüketilen cennet elması, ayrıca kabuğu soyulup iplere dizilerek kurutulan cennet elması kış aylarında da tüketiliyor.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde cennet elması için hasat başladı. Hem taze olarak tüketilen hem de iplere dizilerek kurutulan cennet elmaları kış aylarında afiye ile tüketiliyor. Trabzon hurması olarakta bilinen cennet elmalarının faydaları saymakla bitmiyor.

KALİTESİNE GÖRE FİYATI DEĞİŞİYOR

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde cennet elması hasadı başlarken bir yandan da kurutma işlemleri devam ediyor. Yaş olarak 15-20 liradan kilosu satılan cennet elmasının kurusunun kilosu ise 180 ila 190 TL arasında alıcı buluyor. Olgunlaştığında ve kurtularak tüketilen cennet elmasının Sarıgöl ve çevresinde hasadına başlandı. Kalitesine göre cennet elmasının yaşının kilosu 15-20 liradan satılmaya başlandı.

Cennet elması için hasat vakti, dallardan tek tek toplanan cennet elmaları hem taze hem kuru tüketiliyor - Resim : 1

''KURUTUP KIŞ AYLARINDA TÜKETİYORUZ''

Sarıgöl'de evinin ihtiyacı kadar cennet elması yetiştiren Hülya Akkaya, Trabzon hurması olarak bilinen cennet elmasının hasadına başladıklarını anlatan Hülya Akkaya, "Roj Brillante cinsi elmamızı toplamaya başladık. Topladığımız cennet elmaları iplere dizilerek gölge bir yerde olgunlaşması için bekleriz. Olgunlaştığında yemekteyiz. Bu askıda olanlar daha sonra kuruyunca da kış aylarında tatlı tatlı tüketilir. Ayrıca kakaolu olanı da vardır." dedi.

 

Cennet elması için hasat vakti, dallardan tek tek toplanan cennet elmaları hem taze hem kuru tüketiliyor - Resim : 2