‘Cennetten bir kare’ diyerek 250 daireli rezidansı satmıştı! Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun’un ifadesi ortaya çıktı

Hatay’daki en lüks yapılardan biri olarak bilinen ve depremde çöken Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'un ifadesi ortaya çıktı.

‘Cennetten bir kare’ diyerek 250 daireli rezidansı satmıştı! Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun’un ifadesi ortaya çıktı

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremleri sonrasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 kentte yıkıma neden olan deprem sonucu Hatay’da bulunan 250 dairelik bir rezidans da yerle bir oldu.

TUTUKLANDI
Depremin ardından Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, Karadağ'a kaçmaya çalıştığı sırada İstanbul'da emniyet güçleri tarafından havalimanında yakalanarak gözaltına alındı. Coşkun çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

"BİZİM BİNAMIZ SADECE YAN YATMIŞTIR"
tv100'den Levent Albayrak'ın haberine göre tutuklanan müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun hakimlik sorgusunda “ Usule ve fenne uygun olarak yapılmayan binalar depremden sonra tuzla buz olmuştur, çökmüştür. Bizim binamız sadece yan yatmıştır." dedi.

"TUTUKSUZ YARGILANMAK İSTİYORUM"
Coşkkun "Herhangi bir çökme olmamıştır. Bu kadar büyük bir depreme ve yan yatmasına rağmen bina dağılmamış ve ana iskeleti sağlam kalmıştır. Bu da binanın sağlam yapıldığını göstermektedir. Bu aşamada tutuksuz yargılanmak istiyorum" ifadelerini kullandı.