Cep telefonunuzu kimseye kullandırmayın! İyilik yapayım derken başınız derde girebilir!

Avukat Esat Özel, vatandaşlara cep telefonlarını tanımadığı kişilere kullandırmaması yönünde tavsiye verdi. Özel, “Birkaç ay sonra yüzünü dahi unuttuğunuz bu kişinin düşmanınızca yönlendirildiğini ve telefonunuzdan suç unsuru (şantaj, tehdit, cinsel taciz vs.) içeren yahut aranızdaki ticari ilişkiye/husumete dair aleyhinize bir mesaj gönderdiğini anlarsınız. İstediğiniz kadar anlatın hâkime savcıya ‘Böyle bir mesaj atmadım’ diye. Telefon numarası senin mi? Evet. Geçmiş olsun” dedi.

Cep telefonunuzu kimseye kullandırmayın! İyilik yapayım derken başınız derde girebilir!

Bulunduğunuz bir ortam veya dışarıda bir kişi, sizi durdurup cep telefonunuzu kullanmak için ricada bulunabilir. Tanımadığınız bu kişiye iyilik yaparak telefonunuzu vermiş olabilirsiniz ancak bunun büyük bir risk barındırdığını da bilmeniz gerekiyor. Bu konuda uyarı avukat Esat Özel’den geldi.

Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşlara cep telefonlarını tanımadıkları kişilere kullandırmaması yönünde tavsiye verdi, gerekçelerini anlattı.

Cep telefonunuzu kimseye kullandırmayın! İyilik yapayım derken başınız derde girebilir! - Resim : 1

"CEP TELEFONUNUZU KULLANDIRMAYIN"

Özel, “Cep telefonunuzu kimseye kullandırmayın. Kafede otururken görünüşünden şüphe duymayacağınız biri ‘Şarjım bitti/telefonum bozuldu bir mesaj gönderebilir miyim?’ diye ricada bulunur. Telefonunuzu kullanıp gönderdiği mesajı sildikten sonra teşekkür eder ve telefonu geri verir” dedi.

Cep telefonunuzu kimseye kullandırmayın! İyilik yapayım derken başınız derde girebilir! - Resim : 2

"ALEYHİNİZE MESAJ GÖNDERDİĞİNİ ANLARSINIZ"

Özel şöyle devam etti:

“Birkaç ay sonra yüzünü dahi unuttuğunuz bu kişinin düşmanınızca yönlendirildiğini ve telefonunuzdan suç unsuru (şantaj, tehdit, cinsel taciz vs.) içeren yahut aranızdaki ticari ilişkiye/husumete dair aleyhinize bir mesaj gönderdiğini anlarsınız.

İstediğiniz kadar anlatın hâkime savcıya ‘Böyle bir mesaj atmadım’ diye. Telefon numarası senin mi? Evet. Geçmiş olsun.

(Olayı hatırlayıp kamera kaydı araştırsanız bile en fazla 1 ay tutulur. Şikâyete bağlı suçlarda bile şikâyet süresi 6 aydır. Fail kaydın silindiğine emin olduktan sonra mesajı kullanır.)”

Cep telefonunuzu kimseye kullandırmayın! İyilik yapayım derken başınız derde girebilir! - Resim : 3