Bakan Kurum depremzedelere söz verdi! "En kısa sürede teslim edeceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde gerçekleşen depremde ağır hasar gören gören 4 katlı apartmanın yıkım çalışmasına katıldı. Bakan Kurum, daha sonra Düzceli depremzedeleri ziyaret etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kurum, "Sözümüz söz. Sizin yüzünüzü güldüreceğiz." dedi.

Bakan Kurum depremzedelere söz verdi! "En kısa sürede teslim edeceğiz"

Merkez üssü Gölyaka'da 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından inceleme yapmak üzere kente gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilk olarak Cumayeri ilçesine bağlı Taşlık köyünü ziyaret etti. 

Burada ağır hasarlı binaları inceleyen Kurum, depremden etkilenen vatandaşlarla görüştü. Evi ağır hasar gören ve konteyner yardımında bulunulan 87 yaşındaki Zülfiye Yıldırım'la sohbet etti. Depremzede ile sohbet eden Kurum elini öperek, "Burada düzeni kurarız sana sen merak etme. Sen üzülme konteynerda otur. Evi de hızlıca yapacağız." şeklinde moral verdi. Yıldırım da gözyaşları içinde, "Sağ olun yavrum. Siz olmasaydınız ne yapardım." yanıtını verdi.

Ardından Cumayeri ilçesinde incelemelerde bulunan Murat Kurum, evleri yıkılacak olan konut sahibine, "Sen üzülme. İnşaatı inşallah bir yıl içinde yapar bitiririz." dedi. Burada inceleme yapan Kurum, bina karşısında çadırlarda kalan aileleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti, çocuklara çeşitli oyuncak hediyeler verdi.

Mobil Koordinasyon Merkezi'ne de uğrayan Bakan Kurum, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.