Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı! Sosyal konuta başvurularda son durum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı televizyon programında İlk Evim İlk İş Yerim projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, projeye şimdiye kadar 7,5 milyon başvuru geldiğini duyurdu. Bakan Kurum, orta ve üst gelir grubu için devreye alınacak projede de son durumu değerlendirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı! Sosyal konuta başvurularda son durum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı televizyon programında İlk Evim İlk İş Yerim projesine ilişkin merak edilenleri yanıtladı. Bakan Kurum sosyal konut projesine şimdiye kadar 7,5 milyon kişinin başvurduğunu açıkladı. Kurum'un açıklamasına göre; 4 milyon 442 bin kişinin işlemleri tamamlandı.

Murat Kurum dar gelirlilerin yanında orta ve üst gelir grubu için de duyurdukları projeye ilişkin, "Çalışmalar bu ay sonu Kasım'ın başı iitbariyle bu kampanyayı faaliyete geçireceğiz" diyerek Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de faiz oranları ve krediler noktasında görüşmelerin yapıldığını ifade etti.

Konut arsa ve iş yerlerinin yapım maliyetinin 422 milyar lirayı bulacağını kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'un açıklamalarından satır başları:

Arsa taksitleri sabit olacak. Bugün açıkladığımız fiyatlar 10 yıllık bir süreç içerisinde geçerli olacak. İster yıllık ister aylık tercih edebilecekler.

7,5 milyon başvurunun neredeyse 3 milyonunu gençlerimiz yapmış.

Vatandaşlarımız ister 250 bin sosyal konuta, isterse de bir milyon arsa-konuta başvurabilir. Kurada ikisinden de çıkarsa birisini tercih etmesini isteyeceğiz.

(Arsa tapuları) Burada imar planları hazırlayacağız. Bazılarının imar planları da hazırlandı. Yüzde 40'ını yeşil alanlara sosyal donatılara terk edeceğiz. Aralık ayı itibariyle de arsa tapularını vermeye başlayacağız. Bu aşamaların hepsinde vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz.