TOKİ Manisa’da 7 bin 800 konutu teslim etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Manisa’da 7 bin 800'ünü tamamlayarak hak sahibi vatandaşlara teslim etti.

TOKİ Manisa’da 7 bin 800 konutu teslim etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Manisa’da bugüne kadar 10 bin 929 konutun yapımına başlarken, 7 bin 800'ünü tamamlayarak hak sahibi vatandaşlara teslim etti.

Dar gelirli, evi olmayan vatandaşları kira öder gibi az peşinat, düşük taksitle konut sahibi yapan TOKİ, bugüne kadar 1 milyon 100 bin konut inşa ederek 5 milyonu aşkın vatandaşa sıcak yuva sağladı. TOKİ, son 3 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehircilik kriterleri doğrultusunda insanların toprakla buluştuğu, aile, komşuluk ve dayanışma kültürünü artıran mahalle kültüründe yatay mimari ile yöresel mimarinin izlerini taşıyan sosyal konutlar inşa etmeye başladı. 1 milyon sosyal konutun yanında kamu kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu sağlık, eğitim, spor, güvenlik ve kültür binalarının yapımını da gerçekleştiren TOKİ, bugüne kadar 25 bin 200 sosyal donatının inşasını tamamladı.

TOKİ Manisa’da ayrıca 2 aile sağlık merkezi, 16 cami, 5 hastane, 6 kamu hizmet binası, 18 ilkokul, 1 kreş, 7 lise, 2 pansiyon, 2 spor salonu ve 62 ticaret merkezi yaptı.

Yatay mimari anlayışla inşa edilen Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki konutlarının 43’ü 2+1, 191’i ise 3+1 planında yapıldı. Toplam 234 konutta yaşamın başladığı Kırkağaç’taki TOKİ konutları modern mimari ve geleneksel mimarinin sentezlendiği proje olarak dikkat çekiyor.

Zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, ahşap görünümlü fibercement kaplamalı payandalı cumba görünümlü çıkmalar, büyük blok girişleri ile farkındalık oluşturuldu. Mahalle kültürünü yaşatan proje ile dükkanları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları olan aynı zamanda şehre değer katan yeni bir yaşam merkezi oluştu.

2000 yılından itibaren yazıldıklarını ifade eden Bir yıldır TOKİ evinde oturan Kadir Karataş, “Buraya ilk gelen biziz. Bir sene oldu evlerimiz. Türkiye’de ve Kırkağaç’ta yatay mimari konusunda çok güzel evler. İçi, dışı, yalıtımı, ebeveyn banyosu olan evlere sahibiz. Devletimizden Allah razı olsun. Mahalle kültürünün, komşuluğun yaşatıldığı, birbirine yardım eden, birbiriyle saygı ve sevgi içinde bir mahalle yaşantımız var” şeklinde konuştu.