Bakan Kurum açıkladı! Millet Bahçeleri, atık su arıtma tesisleri...

Son dakika haberine göre... Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Millet Bahçelerinden atık su arıtma tesislerine, bisiklet yollarından sıfır atığa ve çevre yatırımlarımıza kadar onlarca projemizi milletimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Bakan Kurum açıkladı! Millet Bahçeleri, atık su arıtma tesisleri...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 Haziran Dünya Çevre Gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla 'Medeniyetimizi Yaşatan Çevreye Saygılı Şehirler' programı kapsamında “Millet Bahçelerinden atık su arıtma tesislerine, bisiklet yollarından sıfır atığa ve çevre yatırımlarımıza kadar onlarca projemizi milletimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Bakan Kurum, 7 bölge 81 ilde çevre etkinlikleri yapılacağını ve çevre yatırımlarının toplu açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla, Konya, Mersin, Şırnak, Van, Samsun illerine bağlanarak bir dizi çevre yatırımın da açılışını yapacak. Van İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Niğde ve Batman atık su tesisleri hizmete girecek. Van'da devre alınan İleri Biyolojik Atık Arıtma tesisiyle Van Gölü'nün kirlenmesinin önüne geçilecek.