Çeyrek altın kavgasında yanlışlıkla eşini öldürdü! “Biz onlara çeyrek takmıştık ancak onlar bize takı takmamıştı"

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, iki aile arasında takı meselesi sebebiyle çıkan kavgada eşini yanlışlıkla vurduğu iddia edilen sanık ve oğlu, ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen ve eşini öldürmediğini söyleyen tutuklu sanık, "Benim hayatım bitti. Bundan sonra yaşasam ne olur yaşamasam ne olur. Benim elimdeki tabanca kurusıkıydı. Bir kere eşimin mezarına gidip dua edeyim yeter" dedi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 19 Haziran 2022 tarihinde Esentepe Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi'nde, düğünde karşılaşan iki aile arasında, takı meselesi sebebiyle kavga çıktı. Kavgada, 42 yaşındaki Gülten Ş.’yi eşi Yılmaz Ş., yanlışlıkla vurarak öldürdü. Olayda, Tarık Ö. ve Tayfur D. de yaralandı. Yılmaz Ş., eşini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi, oğlu Haydar Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

 "BİZE ALTIN BORCUNUZ VAR"

Olaya ilişkin açılan davanın ilk duruşması Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Savunması için söz hakkı verilen Yılmaz Ş., "Olay günü eşimle beraber düğüne gittik. Düğünde Tayfun D. ailesi ile de karşılaştık. D. ailesinin düğünü olunca biz onlara çeyrek takmıştık ancak onlar bize takı takmamıştı. Eşim benden habersiz onların yanına gitmiş, ‘Bize altın borcunuz var’ demiş. Sesleri duyunca onların yanına gittim. Ben de aynı konuyu söyleyince aralarında bin 500 TL toplayıp bana verdiler. Ben bu parayı yere attım. Tarık Ö. yolumu kesip küfür etti, kavga ettik ancak bizi ayırdılar" dedi. 

“BENİM HAYATIM BİTTİ”

Düğün sonrasında eve gittiğini söyleyen Yılmaz Ş., "Kayınbiraderim beni arayarak karşı tarafın eve baskına geleceklerini söyledi. Aramızda tartışma ve kavga çıktı. Tarık ve Tayfun’un kafaları güzeldi. Tarık’ın elinde havluya sarılı tabanca gördüm. Tarık eşimi vurdu, beni bitirdi. Benim hayatım bitti, bundan sonra yaşasam ne olur yaşamasam ne olur. Benim elimdeki tabanca kurusıkıydı. Bir kere eşimin mezarına gidip dua edeyim yeter. Eşimin cenazesine bile katılamadım. Tahliyemi istiyorum" şeklinde konuştu.

 “İNKAR ETTİ”

Tanık olarak dinlenen Haydar Ş.'nin eşi Ayşegül Ş., "Haydar eşim, Yılmaz ise kayınbabam olur. Olay günü düğündeydik. Tayfun ile kayınpederim arasında çeyrek altın davası sebebiyle tartışma çıktı. Tayfun, 'Sen bize çeyrek altın takmadın' diye inkar etti. Daha sonra karşı taraf kayınpederimin evini bastı, silah çıkarmaya başladılar. Kaynanamı kimin vurduğunu görmedim" dedi.

 Mahkeme heyeti, Yılmaz Ş.'nin tutukluluk halinin devamına, Haydar Ş.'nin ev hapsinin kaldırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.