ChatGPT nedir? ChatGPT ne işe yarar? ChatGPT yapay zeka sohbet robotu ile konuşulabilir mi?

Yapay zekâya dayalı bir sohbet robotu olan ChatGPT ile ilgili yeni kararlar gelmeye devam ediyor. Son olarak ChatGPT, kişisel verilerin toplanmasıyla ilgili kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle İtalya’da bloke edildi. Peki, ChatGPT nedir? ChatGPT ne işe yarar? ChatGPT yapay zeka sohbet robotu ile konuşulabilir mi? ChatGPT kimin? İşte detaylar…

ChatGPT nedir? ChatGPT ne işe yarar? ChatGPT yapay zeka sohbet robotu ile konuşulabilir mi?

Yapay zeka teknolojisinin gelişmesiyle birlikte özellikle son dönemde popüler olarak kullanılan ChatGPT kişisel verilerin toplanmasıyla ilgili kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle İtalya’da bloke edildi. Son günlerde arka arkaya gelen yasak haberileri ile anılan ChatGPT pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

ChatGPT NEDİR, ChatGPT KİMİN??

ABD merkezli yapay zekâ araştırma şirketi olan ChatGPT; OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekâya dayalı bir sohbet robotudur. Robot, kendisine sorduğunuz soruları karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabiliyor.

CHATGPT YAPAY ZEKA SOHBET ROBOTU İLE KONUŞULABİLİR Mİ?

ChatGPT robotu, kendisine sorduğunuz soruları karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabiliyor. Ayrıca, ChatGPT hangi dilde yazdığınızı anlayabiliyor, sizin için açıklayıcı yazılar oluşturabiliyor, farklı programlama dillerinde programlar yazabiliyor ve hataları dahi ayıklayabiliyor. İnternetteki bilgilerle eğitilen ChatGPT, cümleleri kelime kelime oluşturuyor ve her bir kelimeden sonra gelmesi gereken en muhtemel ifadeyi seçerek ilerliyor.