CHP'li Dursun Çiçek'ten HDP'li bakan açıklaması!

CHP 26. Dönem Milletvekili Dursun Çiçek, tv100 canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. "HDP'li bakan" iddiaları hakkında konuşan Dursun Çiçek, "HDP'nin PKK ile işbirliği net. Yargı kapatsın, neden kapatmıyor?" dedi.

CHP 26. Dönem Milletvekili Dursun Çiçek, Mine Uzun ile Güne Bakış programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Dursun Çiçek'in açıklamaları:

Kucağımda şehit olmuş Mehmetçikleri taşımış, PKK ile alanda savaşmış milliyetçi bir asker olarak olarak PKK ile ilişkisi olan birinin bakanın olmasını savunabilir miyim. Bunu düşünenler ihanet içindedirler. Bu mümkün değil. Bunu siyasetin çözmesi lazım. Siyasetin HDP'yi veya türevlerini PKK ile bağlantısı olmayan, geleceğini Türkiye'de arayan, Türkleri seven kürk kökenli seçmelerin göznül rızasıyla oy vereceği partilerin ortaya çıkması lazım. Siyaset başaracak bunu. Yargı kapatabilir. Kapatsın zaten. Somut deliler var. HDP ile PKK arasında ilişkiler net.

"Anayasa mahkemesi neden kapatmıyor"

O zaman yargı neden kapatmıyor. Cumhur İttifakı üyeleri arasında görüş farkı var. Başsavcı iddianameyi geri aldı. Bunları düzeltmek çok zor değil ki? Neyi bekliyor. Bana göre kapatılmalı. Kapatma davası da açılmalı. Ama yerine başka partiler kurulacak. Esas çözüm, siyaseten bu partiyi, PKK ile ilişki içinde olanlarla oprtadan kaldıracak bir çözüm olması lazım.

"CHP kürk kökenli vatandaşlara bir seçenek sunmalı"

Benim parti içindeki kapalı oturumlarda da söylediğim şu. CHP terörü reddeden, PKK'yı reddeden, kürk kökenli vatandaşlara bir seçenek sunmalı. CHP yüzde 3 oy alıyor oradan. Yüz karası bir şey bu. CHP niye birinci parti, ikinci parti olmasın yani. CHP onları zorlamalı. Medyanın önünde söylemeli. Kapalı kapılar ardında söylenmesi yeterli değil. "Terörü reddedin, İnsanlık suçudur" desinler. Bunu demiyorlar. Ben de eleştiriyorum.

PKK ile HDP ilişkisini bitirmesi gereken siyasettir. HDP'yi de güçlendiren ne yazık ki çözüm sürecidir. Yüzde 10'ların üzerine çıkan seçim kanunudur. Partiler kanunudur. Anayasayı tartışacağımıza bunları konuşalım. Barajı yüzde 5'lere indirelim.