CHP erken seçim istiyor mu? Özgür Özel'den erken seçim açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir TV programının canlı yayınında konuştu. Özel, "Emeklinin, işçinin sesini duymazsan, gençlerin özgürlüklerini kısıtlarsan, çiftçileri perişan edersen ve millet de erken seçim isterse ben haydi derim. Böyle giderse erken seçim yakın." ifadelerini kullandı.

CHP erken seçim istiyor mu? Özgür Özel'den erken seçim açıklaması

31 Mart seçiminin sonuçlarından dolayı erken seçim tartışması başlatmam. Bu bir yerel seçimdi. Yerel seçimde bize oy veren seçmenin oyunu alıp hemen erken seçim çağrısı yaparsam tutarlı olmaz. Seçmen bu sefer 'ya bu hani yerel seçimdi' der.

Emeklinin, işçinin sesini duymazsan, gençlerin özgürlüklerini kısıtlarsan, çiftçileri perişan edersen ve millet de erken seçim isterse ben haydi derim. Böyle giderse erken seçim yakın.

Pazardaki kadın 'gitsin artık, bunlarla olmuyor' diyorsa erken seçim vakti gelmiştir. Benim erken seçim istememden daha etkili bu. Millet çağırınca bütün siyasiler o sesi duymak zorundadır. Milletimize kulak vermeye devam edeceğiz.

BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ YAPACAK

Çok yakında büyük bir emekli mitingi yapacağız. Bu hayat pahalılığında emekli artık dayanamaz halde. Barışçıl bir miting olacak. İlk kez burada söylüyorum. Emeklinin sesini duymazlarsa ben emeklilerin sesini duyurmak için elimden ne gelirse yapacağım."

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞME

MYK'yı bugün dördüncü kez toplayacağız. PM'yi topladım. Önceki dönem genel başkanlarımızla ile de görüşeceğim. Biz bir kişinin karar verdiği yapı değiliz. Biz ortak karar alır, istişare ederiz. Genel başkanlarımızın görüşlerini alacağım. Bunun sonucunda da sayın Cumhurbaşkanı'nın takvimine göre randevu isteyeceğiz. Randevuyu Çankaya'ya verirse sevinirim. Meclis de olabilir. Beştepe'yi doğrudan tercih etmem ama mekan tartışması için de bu görüşmeyi heba etmem. Çünkü içerik mekandan önemli.