Kılıçdaroğlu'ndan net mesaj: Kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kongrelerinde yaşananlarla ilgili "Kongre biter el ele omuz omuza sahaya çıkmak zorundayız. Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlar tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım. Çok açık çok net söylüyorum" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan net mesaj: Kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki bir otelde düzenlenen Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarda bulundu.  Yerel seçimler ile ilgili mesaj veren Kılıçdaroğlu, "İstanbul, İzmir'in, Mersin'in, Antalya'nın, Muğla'nın, Adana'nın, Ankara'nın, Aydın'ın, Tekirdağ'ın, Hatay'ın büyük başarılar sağladığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM MESAJI
Kılıçdaroğlu, "Kocaeli İl Başkanımız söyledi, Kocaeli'yi de dahil edeceğiz. Balıkesir'i dahil edeceğiz, Manisa'yı dahil edeceğiz, Bursa'yı dahil edeceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Çalışarak ve yaptıklarımızı geniş kitlelere anlatarak bu başarıları elde edeceğiz. En çok halk diyelim İstanbul, diyelim Ankara, diyelim İzmir... CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gelmek ister. CHP'li belediyelerin olduğu yerde huzur vardır çünkü." ifadelerine yer verdi.

"DELEGE SİSTEMİ KALKACAK"
Öte yandan partisinin kurultayda atacağı adımları da anlatan Kılıçdaroğlu, delege sisteminin kaldırılacağını belirterek "Gelsinler üyeler seçsinler" dedi.

CİNSİYET KOTASI
CHP lideri fermuar sisteminde geçileceğini de belirterek, "Bana göre cinsiyet kotası yüzde 50 olmalı" ifadelerini kullandı.

"KİMSE KUSURA BAKMASIN ONU PARTİDEN AYIRACAĞIM"
Kılıçdaroğlu, kongre döneminde tartışmaların normal olduğunu belirterek "Kongre biter el ele omuz omuza sahaya çıkmak zorundayız. Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlar tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım. Çok açık çok net söylüyorum" diye konuştu.