CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan Deniz Gürel'e özel açıklama: Partinin tadı tuzu yok sıkıntılar var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel’e açıklamalarda bulundu. Kuşoğlu, Gürel'e, "Bugün partinin tadı tuzu yok, sıkıntılar var. Bir an önce bunların toparlanıp moralli bir şekilde seçime girmemiz gerekiyor." dedi.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük ve tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Cansu Canan Özgen'in sunumuyla tv100'de ekrana gelen Özgür İfade'nin konuğu oldu.

"DIŞ MÜDAHALE VAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun kendisine özel açıklamalarda bulunduğunu belirten tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, “Bülent Kuşoğlu bütün süreci bir dış müdahale var şeklinde değerlendiriyor” dedi.

"PARTİNİN TADI TUZU YOK"

Deniz Gürel, Bülent Kuşoğlu’nun sözlerini aktardı. Kuşoğlu, “Cumhurbaşkanı seçim sonrası İstanbul’a almamız gerekiyor diyerek, Kılıçdaroğlu’nu yuhalatmasında olduğu gibi hemen sonraki seçimleri düşünüyor. Dolayısıyla da buna yönelik ataklar yapıyor. Yani parti dışarıdan manipüle ediliyor. Bizim de maalesef buna çok uygun bir meşrebimiz var. Bir taraftan o söz konusu bir de kendi içimizde o dış müdahaleye uygun şekilde hareket ediyoruz. Bugün partinin tadı tuzu yok, sıkıntılar var. Bir an önce bunların toparlanıp moralli bir şekilde seçime girmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"KEMAL BEY ELBETTE BİR GÜN O KOLTUKTAN KALKACAK"

Gürel, “Doğru yol ne?” sorusunu sorduğunu belirterek Kuşoğlu’nun şu cevabını verdiğini ifade etti: “Oturup bir yol haritası çıkardık, yapılacak ilk etapta Merkez Yürütme Kurulu’nda bir değişiklik olduğuydu, onu yaptık. Genel başkan, ‘Ben bugün istifa ediyorum, koltuğu boşaltıyorum’ derse bu büyük bir sorumsuzluktur. Onun haricinde yine bir kurultay yapılması gerekiyor. Gelip kimse kurultay yapılmadan o koltuğa oturamaz. Birkaç ay içerisinde kurultayımız da yapılacak. İl ve ilçe kongreleri de yapılarak partinin tabanında ve tavanında bir değişiklik, yenilenme söz konusu olacak. O prosedür başladı. Bir spor kulübünde bile değişim kongreyle oluyor. Kemal Bey elbette bir gün o koltuktan kalkacak, birisi oturacak. Bunun da tek yolu kurultaydır.”

Gürel’in İmamoğlu’nun değişim sözlerini değerlendiren Kuşoğlu, “Bir dış müdahale var, bir de kendi içimizde ne istediğini bilmeyen şekilde yapılan talepler var” dedi.  Gürel, İmamoğlu’nun çıkışının vefasızlık barındırıp barındırmadığını Kuşoğlu’na sordu. Kuşoğlu şu yanıtı verdi:

"SEÇMENİMİZE, PARTİYE ZARAR VERİYOR"

“O vefayla ilgili bir şey. Yani vefasız bir değişim de olabilir. Vefalı bir değişim de olabilir. İşin vefa tarafı farklı.”  Gürel, “Özgür Özel konusu diyalog eksikliğinden mi kaynaklanıyor?” sorusunu Kuşoğlu’na sorduğunu belirtti. Kuşoğlu şöyle dedi: “Ekrem Bey ile de Özgür Bey ile de diyalog eksikliğimiz yok. Sürekli görüşülüyor. Onların bu açıklamaları biraz delegeye yönelik tavırlar. Bütün bunlar seçmenimize partiye zarar veriyor. Öyle görünüyor.”

"KURULTAYDA DA BİR YARIŞ OLABİLİR"

Gürel’in “Bundan sonra ne olur? Süreç nasıl işlemeli?” sorularını yanıtlandıran Kuşoğlu, “Sonuçta bir yarış başladı. Mahallelerden itibaren bir yarış başladı. Bu mahallelerden ilçelere ve illere akacak olan yarışın gidişatına göre kurultayda da bir yarış olabilir” şeklinde konuştu.