Faik Öztrak’tan kurultay ve yerel seçim açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçim ve kurultaya ilişkin yaptığı açıklamada "Kurultayımızda gücümüze güç katacağız. Delegelerimizin mihenk taşına vurulduktan sonra, 'Alındım, kırıldım, gücendim' demeden, kol kola girip, tüm gücümüzle yerel seçimler için çalışacağız. Partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veren 25,5 milyon seçmene karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Faik Öztrak’tan kurultay ve yerel seçim açıklaması

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Öztrak, seçim dönemine hızla gidildiğine dikkat çekerek, "Bu yıl başlayan seçim sürecinin son dönemeci, 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimler olacak. 100'üncü yılımızda yapacağımız 38'inci Olağan Kurultayı'mıza artık 10 gün kaldı. Kurultayımızda gücümüze güç katacağız. Delegelerimizin mihenk taşına vurulduktan sonra, 'Alındım, kırıldım, gücendim' demeden, kol kola girip, tüm gücümüzle yerel seçimler için çalışacağız. Partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veren 25,5 milyon seçmene karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

"GAZZE’DE YAŞANAN İNSANLIK DRAMI SÜRÜYOR"
Öztrak, İsrail ve Filistin arasında yaşananlara ilişkin, "Gazze’de yaşanan insanlık dramı sürüyor. Siviller, çocuklar, mülteci kamplarındaki okullarda, hastanelerde, pazar yerlerinde, bombaların hedefi oluyor. Yerinden yurdundan sürülmek, tehcir edilmek isteniyorlar. Daha fazla ölüm ve acıya neden olmadan, taraflar arasında önce ateşkesin sağlanması, ardından meselenin yan yana iki devlet temelinde, adil bir barışla kalıcı çözüme ulaştırılması gerekiyor. Bunun için Türkiye ile diğer devletlerin ve uluslararası kuruluşların da elinden geleni yapması şart. Ama maalesef ufukta buna yönelik yapıcı bir çaba görünmüyor" dedi.