Son dakika... Kılıçdaroğlu'ndan kritik açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Son dakika... Kılıçdaroğlu'ndan kritik açıklamalar

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Daha önce yine grup toplantısında ifade etmiştim 19 ilde yaşanan felaketler nedeniyle, milletvekili arkadaşlarımızı görevlendirmiştik. Raporlar hazırlandı, o raporları okuyor ve izliyoruz. Dertler ne kadar karşılandı izliyoruz. 

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

Bizler 'Mart’ın Sonu Bahar' diyerek yola çıktık. Dilimizde baharın coşkusu, yüreğimizde insan sevgisi vardı. Martın sonu bahar oldu ve İstanbullular Ekrem İmamoğlu’nu başkan seçti. Kazanan demokrasi oldu.

Hep birlikte ders verdik. Bu sefer görevi İstanbullular üstlendi. Dik ve onurlu duruşumuzla Her şey çok güzel olacak dedik. Şimdi bu ihanet edilen kadim şehri ayağa kaldırma zamanı. Şimdi hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir şehir inşa etme zamanı.

Tüm dünya İstanbul seçimlerine odaklandı. Bu kez İmamoğlu'nun başkanlığını 800 bin farkla onaylandı. Kazanan demokrasiydi

Belediye başkanlarımızı seçen bütün yurttaşlara teşekkür ediyorum.

YARGIYA ELEŞTİRİ

Baskıyı kurumsallaştırmak isteyenler baskıyla bunu sağlarlar.

Yargıyı baskılarsanız, bunları sarayın köleleri haline getirirseniz bunlar yargıç olmaktan, savcı olmaktan çıkar.

Avukatlar için desteğe gittiğimizde o çadırın açılmasına izin vermeyenler şunu unutmasınlar; gün gelecek o avukatlara ihtiyaç duyacaksınız.

Yargıyı kontrol altına aldılar, savcıyı kontrol altına aldılar. Sıra geldi avukatlara, savunmaya. Savunma kutsal bir haktır. Başka işin yok mu senin?

Gün gelecek bugün izin vermediğiniz avukatlara ihtiyaç duyacaksınız.

TUTUKLU GAZETECİLER

Yarın tutuklu gazetecilerin davası var. Gazeteciler 100 günü aşkın süredir yaptıkları bir haber nedeniyle hapiste! Onlar gazeteciliği birine yaranmak için değil, halkın haber alma hakkı için yaparlar.