Kılıçdaroğlu’ndan TOBB’a ziyaret sonrası ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Biz iktidar olduğumuzda esnafın önündeki bütün engelleri kaldıracağız" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Saray, enerjiye yüzde 48 zam yapıp yükü sanayiye yıktı. Buna sessiz kalmayacağım. Türkiye’nin işletmelerini korumak için birlikte ne yapabileceğimizi konuşmak üzere TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmeye gidiyorum” açıklaması yapmıştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmeye gideceğini duyurmuştu.

Görüşme ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Sadece dışta değil iç piyasada da sıkıntılarımız var. Türkiye fakirleşirse iç piyasa talebinin olmayacağını biliyoruz" dedi. 

"Biz iktidar olduğumuzda" 

Kılıçdaroğlu, "Alın teri döken esnaf kendini yalnız hissetmesin. Onları korumak, önlerindeki engelleri kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Biz iktidar olduğumuzda esnafın önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Biz bu ülkenin emekle, alın teriyle büyüyeceğini biliyoruz. Eğer bunu yapabilirsek Türkiye’yi hızla büyütebiliriz" ifadelerini kullandı.