CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan 'asgari ücret' tepkisi: Yine 'biri istedi' diye, öyle oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 bin 500 TL olarak açıklanan 2023 yılı asgari ücretine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Ne asgari ücretlinin hak ettiği oldu ne de küçük esnafın vergi yükü düşürüldü. Yine “biri istedi” diye, öyle oldu." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan 'asgari ücret' tepkisi: Yine 'biri istedi' diye, öyle oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 bin 500 TL olarak açıklanan 2023 yılı asgari ücretini değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Asıl mesele, asgari ücrete tenezzül etmeyen bir Türkiye’yi yaratabilmektir. O da endüstriyel dönüşümle olur. Sadece Sarayı yolcu etmeyeceğiz, yoksuldan alıp zengine verdikleri bu düzeni de tarihe gömeceğiz." dedi.

Vergi yükünün düşürülmediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Saray, TÜİK’in sahte gıda enflasyonunun bile 5 puan altında zam açıklayarak, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu. Ne asgari ücretlinin hak ettiği oldu ne de küçük esnafın vergi yükü düşürüldü. Yine “biri istedi” diye, öyle oldu."

Faik Öztrak: İbretlik

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 bin 500 TL olarak açıkladığı asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak, "İbretlik ‘masada emekçi olmadan’ asgari ücret belirleme fotoğrafı. Sebebi oldukları enflasyon tsunamisiyle belini kırdıkları emekçinin, sabit gelirlinin haline baksın." dedi.