CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: Yetkiyi vereceksiniz sorunları çözeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Akademisi'nin temel atma töreninde konuştu. “Yetkiyi vereceksiniz sorunları çözeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı televizyonda tartışmaya çağırarak “Kabadayıysan, Kasımpaşalıysan çıkarsın karşıma" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: Yetkiyi vereceksiniz sorunları çözeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Yenimahalle Belediyesi'nin Turgut Özal Mahallesi'nde düzenlediği Cumhuriyet Akademisi Temel Atma Törenine katıldı.

 “Sorun bir Türkiye sorunudur”

6 muhalefet liderinin aynı şeyleri söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, "'Adalet istiyoruz' diyoruz. Türkiye'de hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülke istiyoruz diyoruz. İtibarı olan bir Türkiye. Sanatı, kültürü gelişmiş olan bir Türkiye istiyoruz. Bu bağlamda hareket ediyoruz. Çünkü bir parti sorunu olmaktan çıktı. Sorun bir Türkiye sorunudur bunu hepimizin böyle bilmesi lazım" dedi.

 “Yetkiyi vereceksiniz sorunları çözeceğiz”

Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomiye ilişkin değerlendirme yaparak, "Baba işsiz, anne işsiz, üniversiteyi bitiren genç çocuğu işsiz bunu da biliyorum. Önemli olan bilmek değil, önemli olan bilinen sorunları akılcı politikalarla çözmektir. Ama çözmemiz için yetki sizdedir. Yetkiyi vereceksiniz sorunları çözeceğiz. Sosyal yardımlar yapılıyor. Ne yapılırsa yapılsın insan onuru kadar değerli bir şey yoktur. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe edemezsiniz. Yoksulluk kader değildir. İş verdiniz de çalışmadı mı? İmkân verdiniz de yapmadı mı? Bu ülkenin gerçekten insanlarına büyük saygımız vardır. Evet yoksulluk olabilir. Evet sosyal devlet yardım edebilir ama bu yardımı; sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bu felsefe ile yapacağız. İnsan onurunu koruyacağız. Aile Destekleri Sigortası’nı getireceğiz. Bu topraklarda hiçbir aile 'ben sahipsizim' demeyecektir" dedi.

 “Kasımpaşalıysan çıkarsın karşıma”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Kendisine değişik yerlerde söyledim bir de burada halkın önünde söyleyeyim. Kendine güveniyorsan çıkarsın karşıma. Ne yaparsan yap tek başıma çıkacağım. Yüreği varsa gelsin karşıma. Çıkar mı? Çıkmaz, ben de biliyorum. Kabadayılık öyle 5, 10 taraftarı bulup onların önünde bağırmakla olmaz. Kasımpaşalıysan kabadayıysan çıkarsın karşıma. Devletin bütün imkanları sende" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: Yetkiyi vereceksiniz sorunları çözeceğiz - Resim : 1