CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu vurgusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında davalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Şunu kimse unutmasın, Ekrem Başkan'ı kimseye kaptırmayız" ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt Belediyesi'nin görev süresinde yaptığı çalışmaların tanıtıldığı 'Esenyurt Buluşması'na katıldı.

Tanıtımda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nasıl olur da biz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı görevden alırız, bunun arayışı içindeler. Hiç kimse unutmasın Ekrem başkanı kimseye kaptırmayız. Onun hesap vereceği tek organ 16 milyon İstanbulludur. Başkanın bir sonraki seçimde daha çok oy alacağını biliyorlar. Ben o savcılara hakimlere sesleniyorum; hiçbirinizin adalet duygusuna sahip olmadığını biliyorum. Sanıyorlar ki gelecekler istediklerini yapacaklar. Yargının sopa olarak kullanılmasını asla kabul etmiyoruz. Takdir millete ait. Başkanımız yurt dışından gelen pek çok yabancıya düşmanlık yapmadan kin tutmadan hizmet veriyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun da bulunduğu toplantıda konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Seçimle gelenin seçimle gitmeyeceğini görüyorlar, başkanın bir sonraki seçimlerde çok daha büyük oy alacağını da biliyorlar. ‘O zaman ne yapalım, ayağını nasıl kaydırırız’. Yargıyı sopa olarak kullanıyorlar. Ama buradan o savcılara da hakimlere de sesleniyorum. Hiçbirinizin adalet duygusuna sahip olmadığınızı biliyorum. Adalet duygusuna sahip olmayan, vicdan sahibi olmayan hiç kimsenin hâkim koltuğunda oturmaya hakkı ve yetkisi yoktur. Sanıyorlar ki gelecekler, istediklerini yapacaklar. Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç kimsenin babasının malı değildir. Hiç kimse unutmasın, CHP’nin 100 yıllık bir Kuvayi Milliye ruhu vardır, 100 yıllık. Sıradan bir parti değildir CHP.”