Kılıçdaroğlu'ndan 'Vizyon Belgesi'! tv100 Editörü Betül Araz bilgilere ulaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vizyon Belgesi'ni açıklamaya hazırlanıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu 3 Aralık’ta İstanbul’da geniş bir katılımla duyuracağı vizyon belgesinde “Cumhuriyetin Yeni Yüzyılı” vurgusu yapacak. Ayrıntıları, tv100 Editörü Betül Araz aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vizyon belgesini açıklamaya hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu 3 Aralık’ta İstanbul’da geniş bir katılımla duyuracağı vizyon belgesinde “Cumhuriyetin yeni yüzyılı” vurgusu yapacak. Ayrıntıları, tv100 Editörü Betül Araz aktardı.

tv100 Editörü Araz'ın açıklamaları şu şekilde:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önce ABD, ardından İngiltere'ye gitmişti şimdi de Almanya’ya gitmeye hazırlanıyor. Peki bu ziyaretlerin gerekçesi ne? tv100 Editörü Betül Araz’ın edindiği bilgilere göre, CHP lideri, ziyaretlerini tamamladıktan sonra 'Vizyon Belgesi'ni açıklayacak.

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde atacakları adımları tek tek 'Vizyon Belgesi'nde anlatacak. İstanbul'da 3 Kasım'da yapılması planlanan programda “Cumhuriyetin Yeni Yüzyılı” vurgusu yapacak.

Vizyon Belgesi'nde ilk adım, üniversite sistemini tümüyle değiştirmek ve eğitimde, nasıl bir sistem inşa edecekleri tek tek yol haritası ile ortaya koyulacak.

Vizyon Belgesi'nde sadece bu da olmayacak. Kılıçdaroğlu, üzerinde uzun süredir çalışılan yapısal reformları da içeren bir ekonomi programı açıklayacak. Kalkınmada kullanılacak sermaye birikiminin kim tarafından nasıl oluşturulacağı, özel sektörün veriminin artırılması açısından devletin nasıl bir rol oynaması gerektiğine yönelik politikalar tek tek ortaya koyulacak.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, açıklayacağı proje öncesi ayrıca Türkiye'deki bazı ekonomistlerden de katkı istediği öğrenilen bilgiler arasında. Uzmanlardan bir rapor talep etti CHP lideri. O bilgiler ile yurtdışı temaslardan elde edilen veriler bir araya getirilecek, işlenecek hedef, bu verileri ekonomik program haline getirmek olacak.

CHP'li kaynaklar 2015 yılında açıklanan merkez Türkiye projesine de işaret ediyor. Kılıçdaroğlu 2015 yılında da kapsamlı bir proje açıklamış, adına da 'Merkez Türkiye Projesi' demişti.

Amacın, Anadolu’ya bir mega kent kurarak 2 milyon 200 bin kişiye iş imkanı sağlamak olduğu belirtilmişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Vizyon Belgesi'nde açıklayacağı ekonomi programının, 2015 yılında açıklanan projeden daha kapsamlı olacağı ifade ediliyor. Sadece Anadolu'yu değil tüm Türkiye'yi kapsayan geniş bir ekonomi modeli üzerine çalışılıyor.

Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta açıklayacağı Vizyon Belgesi'nin içinde aile destekleri sigortası da olacak. CHP'nin üzerinde çalıştığı bir de konut projesi var. Ancak detayların 3 Aralık'ta açıklanıp açıklanmayacağı kesin değil.