Kılıçdaroğlu muhafazakar kadınlara seslendi: Eski CHP değiliz, artık birlikteyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Muhafazakar kadınlara da seslenerek "CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz. Artık beraberiz, artık birlikteyiz aynı değerleri savunuyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu muhafazakar kadınlara seslendi: Eski CHP değiliz, artık birlikteyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP lideri, konuşmasında iktidara gelmeleri durumunda ifade hürriyetinin korunacağını, ekonomik sorunların çözüleceğini ve devletin liyakatla yönetileceğini taahhüt etti. Kılıçdaroğlu, konuşmasında muhafazakar kadınlara da seslenerek "Gezi olayları dolayısıyla bu ülkenin kadınlarına nasıl hakaret edildiğini biliyorsunuz. Yarın döner bunlar size de hakaret eder. Ama biz şuna inanırız cennet anaların ayakları altındadır. Ve kadına saygı duyarız. Efendim CHP diyecekler bize hep CHP’yi kötülediler diyecekler şuna inanmanızı isterim; CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz. Artık beraberiz, artık birlikteyiz aynı değerleri savunuyoruz" dedi.

"İktidarımızda bizi rahatlıkla eleştireceksiniz"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: "Gençlerimize sesleniyorum, bizim iktidarımızda rahatlıkla bizi eleştirebileceksiniz, sabahın 6'sında kapınız çalınıp gözaltına alınmayacaksınız.

Aydın'da çiftçi kardeşlerim de buradalar. Bütün sorunlarınızı biliyorum ve hepsini çözeceğiz. Yalnız bize katılacaksınız. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle. Hep beraber havamızı, suyumuzu ve toprağımızı koruyalım.

Benim mücadele ettiğim bir taraf da uyuşturucu baronları. Evlatlarımızı zehirleyen bu baronların saltanatlarına son vereceğim. Burunlarından getireceğim.

"Namuslu olanlar görevi bıraktı"

Her konuşmamda devletin nasıl yönetilmesi gerektiğinden söz ederim. Bütün devlet kurumlarının başına yetkin kişilerin getirilmesini, siyasetin buralara karışmaması gerektiğini söylerim. Namuslu olanlar zaten bıraktı görevlerini. TÜİK'e müdahaleyi de asla tasvip etmiyorum, buradan söyleyeyim. Sen yetimin, fakirin hakkını niye vermiyorsun? Enflasyonu onlar mı yükseltiyor? Hakkınızın yenmesini istemiyorsanız bize katılın, hakkınızı teslim edeceğiz. Enflasyon için de gerekçe buldular. Nedense dış güçler diyorlar ama son dönemde CHP demiyorlar. TÜİK'in açıkladığı enflasyon bile artık ne halde görüyoruz. Enflasyonla mücadele konusunda, bunu sadece devletin çözeceği bir şey olarak görmüyoruz. Fiyat istikrarından sorumlu kurum TCMB'dir. Ama bu yetki ellerinden alınmıştır.

"Kadına saygı duyarız"

Bize katılın derken çiftçileri üreticileri taksiciyi herkesi istiyorum ama muhafazakar genç kadınların da bize katılmasını istiyorum. Muhafazakar genç kadın kardeşlerim size de iki çift lafım var. Bunların ne yaptığını biliyorsunuz. Gezi olayları dolayısıyla bu ülkenin kadınlarına nasıl hakaret edildiğini biliyorsunuz. Yarın döner bunlar size de hakaret eder. Ama biz şuna inanırız cennet anaların ayakları altındadır. Ve kadına saygı duyarız. Efendim CHP diyecekler bize hep CHP’yi kötülediler diyecekler şuna inanmanızı isterim; CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz. Artık beraberiz, artık birlikteyiz aynı değerleri savunuyoruz.