CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Bir çağrım var!

CHP lideri Özgür Özel, partisinin Beykoz buluşmasında bir çağrısı olduğunu dile getirerek "O çağrım, Beykoz'daki CHP dışındaki partilere geçmişte oy vermiş olanlara, siyaset yapmış olanlara. Geçmişte gönlü orada olup da şimdi içi buruk olanlara. Biz, CHP'yiz. Bu partiye 'baba ocağı' diyoruz. Başı sıkışanın geleceği yer baba ocağıdır. Kim gelmek istiyorsa baba ocağının kapısı ardına kadar açıktır." dedi. Özel, ittifak çağrısıyla ilgili "bütün demokratları Türkiye İttifakı'na davet ediyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Bir çağrım var!

Beykoz Paşabahçe Meydanı'ndaki halk buluşmasında otobüsün üstünden katılımcılara seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beykoz'dan bir çağrısının olduğunu dile getirerek, "O çağrım, Beykoz'daki CHP dışındaki partilere geçmişte oy vermiş olanlara, siyaset yapmış olanlara. Geçmişte gönlü orada olup da şimdi içi buruk olanlara. Biz, CHP'yiz. Bu partiye 'baba ocağı' diyoruz. Öyle ya herkes baba ocağında doğar, ana kucağında doğar, büyür, bir noktaya gelir. Kimi uzakta, kimi yakında oturur ama herkes bilir ki bir gün başım sıkışırsa, dara düşersem, baba ocağının çorbası kaynamaktadır, bacası tütmektedir. Başı sıkışanın geleceği yer baba ocağıdır. Kim gelmek istiyorsa baba ocağının kapısı ardına kadar açıktır." dedi. 

"NİYE GELDİN, NEREDEN GELDİN?' DEMEYİZ"
Baba ocağına gelenin yerinin, evin baş köşesi olduğunu söyleyen Özel, "Kapının önüne geçip de gelene 'Niye geldin, nereden geldin?' demeyiz çünkü sorarsa 'Kardeşim tapusu kimdedir?' diye, baba ocağının tapusu Özgür Özel'de değildir. Kemal Bey'de de yoktu. Ne rahmetli Ecevit'teydi ne rahmetli İsmet Paşa'da. Baba ocağının tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk." ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN DEMOKRATLARI, İSTANBUL'DA İSTANBUL İTTİFAKI'NA, TÜRKİYE'DE TÜRKİYE İTTİFAKI'NA DAVET EDİYORUZ"
Özel, 31 Mart yerel seçimlerine işaret ederek, "Biz, CHP olarak İstanbul'da İstanbul İttifakı'nın, Türkiye'de Türkiye İttifakı'nın içindeyiz. Türkiye İttifakı'nda elbette sosyal demokratlar var ancak yetmez. Ayrıca milliyetçi demokratlar var, iyi insanlar var, muhafazakar demokratlar var. Hepimiz gibi inançlı insanlar var. Hiç ayrım yapmadan Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, göçmeni, hep beraber bütün demokratları, İstanbul'da İstanbul İttifakı'na, Türkiye'de Türkiye İttifakı'na davet ediyoruz." diye konuştu.