CHP Genel Başkanı Özgür Özel MYK'da seçim sonuçlarını değerlendirdi: "Seçmen bize 'yatırım' kredisi açtı

CHP MYK geçtiğimiz gün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında 4 saat süren bir toplantı yaptı. tv100 editörü Betül Araz, toplantıya ilişkin önemli detaylara ulaştı. Araz, Özel'in kurmaylarına toplantıda "“Seçmen bize kredi açtı. Ama tüketici kredisi değil, günlük ve kısa vadede tüket diye değil bir yatırım kredisi açtı. Biz doğruları yapmaya devam eder, bu krediyi doğru kullanırsak, bu oy oranını korumaya devam ederiz” ifadelerini kullandığını aktardı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel MYK'da seçim sonuçlarını değerlendirdi: "Seçmen bize 'yatırım' kredisi açtı

tv100 editörü Betül Araz'ın haberine göre; Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında dün toplanan Cumhuriyet Halk Partisi MYK’sında 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin bir dizi sunum yapıldı.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, yerel seçim sonuçlarına ilişkin kapsamlı bir sunum yaparken, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, seçim kampanyasına ilişkin, Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da iletişim kampanyasına ilişkin bir sunum yaptı.

DETAYLI ANALİZLER VE RAPORLAR HAZIRLANACAK

Seçim sonuçlarının doğru analiz edilebilmesi maksadıyla daha detaylı analizler ve raporlar hazırlanması talimatı verildi.

Toplantıda, Genel Başkan Özgür Özel’in bayram sonrası programına ilişkin olarak da genel başkan yardımcılarının çalışacağı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun yıllar sonra kazandığı seçim çevrelerinden başlamak kaydıyla seçim kazanılan il merkezlerine muhakkak gidileceği belirtildi.

SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARI ANKARA'DA BİR ARAYA GELECEK

Toplantıda seçilmiş belediye başkanlarının ve il başkanlarının 20-21 Nisan tarihlerinde Ankara’da bir araya gelmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda, Genel Başkan Özgür Özel, “Rehavet yok, zafer sarhoşluğu yok. Yerel seçimler sonrası hızlı şekilde çalışmaya başlayacağız. Bugünü seçimden 1’inci parti olarak çıkmamızın 3’üncü günü olarak değil, bir sonraki seçim hazırlığının 3’üncü günü olarak görüyoruz. Biz bu seçimleri bir takım oyunu ile kazandık. İlerleyen süreçte Genel Merkez ile belediye başkanları arasında sorun varmış gibi göstermeye çalışacaklar. Ancak biz takım oyunu oynamaya, birlikte kazanmaya, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Partimizin Cumhuriyetin ilk yüzyılında gerçekleştirdiği başarıları, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yeniden başarmaya hazırız” ifadesini kullandı.

"SEÇMEN BİZE BİR YATIRIM KREDİSİ AÇTI"

Özel, “Seçmen bize kredi açtı. Ama tüketici kredisi değil, günlük ve kısa vadede tüket diye değil bir yatırım kredisi açtı. Biz doğruları yapmaya devam eder, bu krediyi doğru kullanırsak, bu oy oranını korumaya devam ederiz” ifadesini kullandı. Özel, “Önümüzdeki dönem bir yandan kazandığımız yeni seçmenlerle temaslarımızı ve bağlarımızı artıracağız öte yandan yeni seçmenler kazanmanın yollarını yine seçmenleri anlamak için çaba harcayarak ortaya çıkaracağız” değerlendirmesinde bulundu.