CHP Genel Başkanlığına aday olacak mı? İmamoğlu yanıtladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanlığına aday olup olmayacağıyla ilgili soruya yanıt verdi. Daha önce yaptığı 'değişim' açıklamasını yineleyen İmamoğlu, "Benim aday olduğum tek şey var... Ülkemizde, aynı İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanlığına aday olacak mı? İmamoğlu yanıtladı

CHP'de yapılacak Kurultay öncesi Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Haliç Su Sporları Merkezi'nde konuşan İmamoğlu, 'CHP Genel Başkanlığı'na aday olacak mısınız?' sorusuna "Değişim" vurgusuyla yanıt verdi.

"KARŞI KARŞIYA KONUŞMAK DAHA TUTARLI"

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cuma akşamı yaptığı, "Değişim çağrısı gayet güzel bir çağrı. Değişmeyen tek şey değişimdir. Bu değişim olacak zaten, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün. Belediye başkanları seçildikleri beldeye hizmet etmek zorundalar. Birinci öncelikleri budur. Çünkü halk onları kendilerine hizmet etsin diye seçti. Benim bunu dillendirmem kadar doğal ne olabilir?" açıklaması hakkında da konuştu.

İmamoğlu, "Televizyon ekranları üzerinden başta siyasi partimin genel başkanı veya diğer fertlerine mesaj yollamayı yanlış buluyorum. Karşı karşıya konuşmanın daha tutarlı olacağını düşünüyorum" dedi.

CHP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

İmamoğlu, "CHP genel başkanlığına aday mısınız" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Benim aday olduğum tek şey var, ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi bir değişim"

İmamoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Kişilere bağlı değil, ortaya koyduğunuz görüşle başarı elde edebilirsiniz. Devlet yönetimi ve bir şehrin yönetimi noktasında bir sistem tarif ediyoruz. Bu sistem milletimizin zihnine nakşediyor. Biz ülkemize bir sistem vadediyoruz. Bu bir değişimdir. Bu kalıcı bir değişimdir.

Çok yönlü bir süreçten bahsediyoruz. İstanbul bunun odağıdır. Ben iddia ediyorum, İstanbul halkı bizi yüzde 60'ların üzerinde destekliyor. Kişiye bağlı değil. Siyasetin de bu anlamda bir modele ve geleceğe ihtiyacı vardır. Bunun inşa edilmesi şarttı. Bu inşanın, bu demokrasi anlayışının Türkiye'de neleri eksik yaptık diye bakarak geleceğe daha umutla bakışı, muhalefetin irdelemesi gereken alan olduğun düşünüyorum.

Ben bu değişimi var etmenin; başta kendi partim olmak üzere, bütün muhalefet için elzem olduğunu ifade etmeye devam ediyorum.

Ben idealleri ile yaşayan bir insanım. İdeallerimin vücut bulduğu siyasi partinin de adım atmasını asla vazgeçmeden istemeye devam edeceğim.

Değişim şarttır. Değişim usulleriyle, sisteme toplumu katışıyla, bir takım hatalardan geri dönmekle mümkün olabilir. Bunun parti içinde tartışılması en doğrusu. Elbette çok geniş fikirlerim var. Gereken kısmını kamuoyuyla, gereken kısmını partim ile paylaştım, paylaşmaya devam edeceğim.