CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan asgari ücret çağrısı: Biz hazırız

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, asgari ücrette artışa gidilmesi çağrısında bulundu. Altay asgari ücretle ilgili "Buna bir çare bulacağız, hep beraber bulacağız, biz hazırız." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan asgari ücret çağrısı: Biz hazırız

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Altay "2021 Ocak ayında asgari ücret 2826 lira yapılırken, açlık sınırı 2663 liraydı. Yani 2021 Ocak’ındaki asgari ücret, açlık sınırının bir tık üstündeydi. 2022 Ocak’ında 4253 yapılırken de asgari ücret, açlık sınırı 4250’di, zaten ona fitlediler. 6 ay geçti, kaç lira olmuş açlık sınırı? 6018 lira… Nasıl olacak? 2 bin liralık bir açık var. Asgari ücretle geçinen milyonlardan bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

Asgari ücretle ilgili çağrıda bulunan Altay "İnsanların açlık sınırı 6018 lirayken 4253 lira ile yaşamaları mümkün değil Erdoğan. Buna bir çare bulacağız, hep beraber bulacağız, biz hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerilerini zaman zaman gecikmeli de olsa yerine getiriyorsun. Gel ah alma, vebal alma, milleti aç açık bırakma! Temmuz ayında asgari ücreti yeniden belirlemek, değerlendirmek zorundayız ve temmuz ayında asgari ücreti açlık sınırına eşitlemekten başka hiçbir çare yok. Yok, patlar insanlar." diye konuştu.