CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: HDP konusunda İYİ Parti ile ayrışmıyoruz

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un sorularına yanıt verdi. Özkoç, "Erken seçimden vazgeçtik, derhal seçim olmalı" dedi. "HDP konusunda İYİ Parti ile ayrışmıyoruz" diyen Özkoç ittifaklarla ilgili tartışmalara noktayı koydu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Özkoç'un erken seçimden "HDP ile ittifak var mı?" sorularına, Meral Akşener'in "Başbakanlığa adayım" sözlerinden 'ittifakta çatlak' iddialarına kadar siyaset gündemine dair açıklamaları:

"Erken seçimden vazgeçtik, derhal seçim olmalı"

Biz erken seçim istiyorduk çünkü Türkiye yönetilemiyor, savruluyordu. Erken seçimden vazgeçtik çünkü millete gidince millet diyor ki erken seçim değil derhal seçim olmalı. Daha bir seçim yok, bir buçuk yıl içerisinde değil bir buçuk 1 ay içerisinde nelerin değiştiğini hepimiz gördük.

 "HDP konusunda İYİ Parti ile ayrışmıyoruz"

Millet İttifakı'nın adayı kim olacak? sorusuna yanıt veren Özkoç şunları söyledi:

İttifak tam bir uyum içerisinde çalışıyor, bu konuda hiçbir çelişkimiz yok. Bütün siyasi partiler parlamenter sistemi istiyor. Akşaner'in "Başbakanlığa adayım" açıklaması bu anlamda önemlidir. Meral Akşaner, kendi iradesiyle bir şey söylediyse biz bu konuda şapka çıkartır, saygı duyarız. Milliyetçi Hareket Partisi tek başına iktidara geleceğiz diyor, ona inanıyorsunuz da gittikçe güçlenen MHP'yi ikiye katlayan bir siyasi partinin iktidar olma hevesine neden inanmiyorsunuz? Akşener'in açıklamalarının altında bir çapanoğlu yatmıyor.

 "Terör örgütüyle masaya oturmayız"

HDP ile ittifak olur mu? bunu merak edenler oluyor. HDP konusunda İYİ Parti ile ayrışmıyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak "terör örgütüyle masaya oturmayız" diyen bir siyasi partiyiz. Biz bu sorunlarının çözümünün bir Türkiye sorunu olduğunu söylüyoruz. Meclis çatısı altındaki meşru siyasi partileri muhatap alırız.