CHP'li Özkoç: İşsizlik rakamları yalan

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TÜİK tarafından bugün açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirdi. Özkoç, açıklanan rakamların yalan olduğunu ileri sürdü.

CHP'li Özkoç: İşsizlik rakamları yalan

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TÜİK tarafından 13,4 olarak açıklanan Haziran ayı işsizlik rakamına ilişkin konuştu. Açıklanan işsizlik rakamına inanmadıklarını söyleyen Özkoç, "İstihdamda iki milyon kayıp varken, nasıl oluyor da işsizlik rakamı 150 bin artıyor? Her şeyleri yalan olduğu gibi işsizlik ile ilgili açıklamaları da yalan" dedi.

Özkoç, her 3 gençten birinin işsiz olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

Bugün işsizlik rakamları açıklandı. Devlet tarafından açıklanan bütün bilgiler yanlış olduğu için işsizlik rakamlarına da inanmıyoruz. Ama bakın yüzde 13,4 işsizlik rakamı açıkladılar. Buna göre işsizlikte 150 bin kişi işsizlikte artış göstermiş. Genç işsizlik ise yüzde 28'i aştı. Her dört gençten biri işsizken şimdi üç gençten biri işsiz. İstihdamda bir yılda iki milyon kayıp var. Arkadaşlar istihdamda iki milyon kayıp varken, nasıl oluyor da işsizlik rakamı 150 bin artıyor? Her şeyleri yalan olduğu gibi işsizlik ile ilgili açıklamaları da yalan.