CHP'den Erdoğan'ın teklifine ilk yanıt! “Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!”

CHP, dün Meclis’e Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi’ni sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada “Gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi. Erdoğan'ın çağrısına ilk yanıt CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Özel, “Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" dedi.

CHP'den Erdoğan'ın teklifine ilk yanıt! “Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin TBMM’ye sunduğu başörtüsü ile ilgili kanun teklifi için “Gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım” yorumu yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; “Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yeni yasama yılının ilk grup toplantısını bugün yaptı. “Teklifi bir taktik adım olarak gördüğünü” belirten Erdoğan, CHP’nin teklifi için şunları söyledi:

“Gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım”

Öyleyse biz daha öte teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülke gündeminden çıkarmak için samimiyse, gençlerimizin hassasiyetleri olan bu meselenin ahdi temelini güçlendirmenin peşindeyse gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım. Bu konumda elimizde Meclis’imizin 2008'de ortaya koyduğu bir irade de mevcut. Anayasa değişikliği teklifini bu hususta aksi yönde düzenleme yapılamayacağı kaydıyla yeniden çıkaralım. Meclis'te basit çoğunlukla çıkarılıp verilen hakkın yarın aynı şekilde alınabilmesi mümkündür. Meseleyi anayasa düzeyine çıkardığımızda nispeten daha sağlam, daha kalıcı bir iş ortaya çıkmış olacak. Dürüstsen, samimiysen, adam gibi adamsan gel böyle yapalım. 6'lı masa beyanında seni destekleyen arkadaşların var ya. CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birini temizleme hakkı vermiş olur.” 

Özel: “Teklifimiz AK Parti'de rahatsızlık yarattı… Başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise tweet mesajı paylaşarak Erdoğan’a şu yanıtı verdi:

“Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!”