Canan Kaftancıoğlu'ndan Muharrem İnce açıklaması: Onun yüzünden seçimin 2. tura kalmasını istemiyorsanız...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili "Şunu doğru bulmuyorum; Muharrem Bey ya da Memleket Partisi'ne 'senin yüzünden ikinci tura kalacak' vs. Bir siyasi parti seçime girer. Onun yüzünden kalmasını istemiyorsanız kalmayacak şekilde oy verirseniz. Seçimlerin sonucunu seçmen belirler." dedi.

Canan Kaftancıoğlu'ndan Muharrem İnce açıklaması: Onun yüzünden seçimin 2. tura kalmasını istemiyorsanız...

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 14 Mayıs seçimleriyle ilgili açıklamada bulundu.  Kaftancıoğlu, Fatih Altaylı'nın "Muharrem İnce'nin masada olmamasını eleştirenler var veya 'İyi ki masada olmadı' diyenler var. Siz nasıl bakıyorsunuz? Seçimin 2. tura kalmasına neden olur mu?" sorusuna "Şu anda başka bir siyasi partinin genel başkanının iddiaları üzerinden, sizin iddianız üzerinden bağımsız yorum yapmayı doğru bulmam. Seçim birinci turda biter, onu söyleyeyim. Bir siyasi parti ne kadar oy alıp, almayacağıyla ilgili anketler fikir verir. Sizlerin iddiaları kıymetlidir. Buna karar verecek olan seçmendir." dedi.

"ONUN YÜZÜNDEN KALMASINI İSTEMİYORSANIZ KALMAYACAK ŞEKİLDE OY VERİRSENİZ"
Sözlerini sürdüren Kaftancıoğlu "14 Mayıs akşamı hepimiz göreceğiz. Şu anda sizin programınızdayım. Kendimce hazırlık yapıyorum, siz de yapıyorsunuzdur. Program bir şekilde kötü geçse, ben programdan çıktıktan sonra 'Fatih Bey soruları çok kötü sordu, kameraman arkadaşımız işini iyi yapmadı' demek kendimle ilgili durumu gözardı etmemdir. Şunu da doğru bulmuyorum; Muharrem Bey ya da Memleket Partisi'ne 'senin yüzünden ikinci tura kalacak' vs. Bir siyasi parti seçime girer. Onun yüzünden kalmasını istemiyorsanız kalmayacak şekilde oy verirseniz. Seçimlerin sonucunu seçmen belirler." yanıtını verdi.