CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik tv100'e konuştu: CHP kendi gücüyle birinci parti olmuştur

tv100'ün ilgiyle takip edilen programı Az Önce Konuştum'a konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu. "CHP çok uzun zaman sonra 1. parti olmuştur" diyen Çelik, "Benim mutlu olduğum mesele şudur CHP öz gücüyle Türkiye ve İstanbul’da tarihi bir başarı elde etmiştir" ifadelerini kullandı.

Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının bu haftaki konuğu CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu. Özgür Çelik, Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Özgür Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUM, DAHA FAZLA İLÇE ALABİLİRDİK"

Seçimde 1 milyon fark olacak dediniz bu sizin iyimser tahmininiz miydi yoksa gerçekten ölçüp biçerek mi söylediniz?

İyimser bir tahmin değildi. 1 milyonun üzerinde farkla seçimi kazanacağız dedim başka programlarda ’25-30 arası ilçe belediyesi kazanacağız’ dedim benim için başarı kriteri budur. İnanın ben buruk bir sevinç yaşıyorum. Size söylemiştim 28 belediye kazanacağımızı. Ümraniye, Pendik, Bahçelievler, Arnavutköy, Zeytinburnu ve Fatih'i kazanabilirdik. Çok yaklaştık, sonuç alabilirdik oralarda. Ben 1 milyon üzerinde bir farkla kazanacağız dediğimde tamamen saha gözlemlerime yönelik fikirlerimizi sizinle paylaştım.

"SEÇİM SABAHI DİJİTAL YOKLAMA ALDIK"

İstanbul İl Başkanlığında başkan yardımcılığı yapan arkadaşlarım, ilçe başkanlarımız 3 aylık zaman dilimi içerisinde çok tarihi bir süreç yürüttüler 33 bin 227 sandık için asil yedek sandık sorumlularımızı tamamladık onların eğitimlerini verdik. Asıl önemli olan şuydu kısım sandık görevlilerimiz hazır, avukatlarımız hazır, okul kat bilişim sorumlularımız hazır sabah sandık başında olup olmadıklarını nasıl anlayacaksınız? Bir dijital yoklama yaptık seçim sabahı.

"6’LI MASA YANLIŞ BİR KARAR DEĞİLDİ"

6’lı masa ittifakı sizce yanlış bir karar mıydı?

Yanlış bir karar olduğunu söyleyemem topluma anlatamadığımızı düşünüyorum.

"KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE DEMOKRASİSİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR SİYASET İNSANIDIR"

Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş aday gösterilseydi sizce seçim kazanılır mıydı?

2023 seçimlerine yönelik bu konu hakkında bir yorum yapmak istemem çünkü geride kalmış bir tartışma, aday olmuş genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye demokrasisi çok önemli bir siyaset insanıdır.

"CHP KENDİ GÜCÜYLE 1. PARTİ OLMUŞTUR"

Benim mutlu olduğum mesele şudur CHP öz gücüyle Türkiye ve İstanbul’da tarihi bir başarı elde etmiştir. CHP çok uzun zaman sonra 1. parti olmuştur. Bu şu anlama gelir toplum bize diyor ki 'biz sizi 1. parti yaptık lütfen Türkiye'nin toplumsal barışı için demokrasisi için iyi işler yapın, Türkiye'nin hukuk sistemi için eğitim sistemi için sağlık sistemi için iyi işler yapın. Biz sizi Türkiye'de tek başına iktidar yapalım' diyor.

"ADAYLAŞMA SÜRECİNİN TAMAMINI BİRLİKTE YÖNETTİK"

Adaylar belirlenirken son kararı Ekrem İmamoğlu mu verdi?

Adaylar belirlenirken son kararı parti meclisi verir, partinin kuralları vardır, biz İstanbul olarak sadece tavsiyede bulunabiliriz. İstanbul Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’yla adaylaşma sürecinin tamamını birlikte yönettik, bütün ayrıntılarına kadar.

Adaylaşma sürecinde değişimci olsun-olmasın diye bakmadınız mı?

Asla, değişimci olmayan belediye başkanları da var.

İstanbul Büyükşehir Meclisinde en çok merak edilen konulardan bir tanesi Ekrem İmamoğlu yeniden kazanırsa daha önceki dönemde olduğu gibi meclis çoğunluğunu alabilecek mi alamayacak mı çünkü Sayın İmamoğlu’nun itirazlarından bir tanesi meclis çoğulunun olmadığı ve bu yüzden yapacaklarını yapamadığıydı, meclis çoğunluğunu kazanmış olmak ne demek sizin için?

Meclis çoğunluğunu kazanmış olmak belli engellemelerini ortadan kaldırmak demek.

"BEYOĞLU'NDA ÇOK GÜÇLÜ BİR ADAYLA SEÇİME GİRDİK"

Beyoğlu’nu her yere seçimde CHP mi alıyor AK Parti mi alıyor konuşuruz AK Parti alır bu sefer öyle olmadı nasıl yaptınız bunu?

Beyoğlu’nda çok güçlü bir adayla seçime girdik.