Kemal Kılıçdaroğlu Bartın'da sordu: Neden bu maden kazaları sadece Türkiye'de oluyor? Hayat Türkiye'de bu kadar ucuz mu?

Bartın Amasra’da maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Hangi çağda yaşıyoruz Allah aşkına? Neden sadece bu maden kazaları, kitle ölümleri sadece Türkiye'de oluyor. Dünyanın başka bir ülkesinde maden çıkarılmıyor mu? Orada neden insanları ölmüyor? Bizden daha fazla kömür çıkarıyorlar. Önlem alacağız diyorlar, arkadaşlar siz 20 yıldır neredesiniz? Nerede önlem alacaksınız? Bu ailelere kim hesap verecek?" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu Bartın'da sordu: Neden bu maden kazaları sadece Türkiye'de oluyor? Hayat Türkiye'de bu kadar ucuz mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle Amasra'da patlamanın yaşandığı maden ocağına gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Öncelikle başsağlığı dileklerimi iletmek isterim tüm işçi kardeşlerime, hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerine. Az önce bir cenazedeydik, hayatını kaybeden maden şehidimizin sayısı 41 oldu. Ya arkadaşlar gerçekten öfke doluyum, gerçekten üzgünüm. Ya biz 21'inci yüzyıldayız arkadaşlar. 21'inci yüzyıl. Ben bir yılbaşı gecesini maden işçilerinin çalışma koşullarını öğrenmek için, görmek için yerin yüzlerce metre altında maden işçileriyle geçirdim." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu Bartın'da sordu: Neden bu maden kazaları sadece Türkiye'de oluyor? Hayat Türkiye'de bu kadar ucuz mu? - Resim : 1

"Hayat Türkiye'de bu kadar ucuz mu?"
CHP lideri Kılıçdaroğlu "Alın teri döküyor bu insanlar, bu insanların can güvenliğini sağlamak sosyal devlet dediğiniz devletin görevidir. Ya 21'inci yüzyılda Soma'yı unutmadık, Ermenek'i unutmadık şimdi burada 41 kardeşimiz hayatını kaybediyor. Hangi çağda yaşıyoruz Allah aşkına? Neden sadece bu maden kazaları, kitle ölümleri sadece Türkiye'de oluyor. Dünyanın başka bir ülkesinde maden çıkarılmıyor mu? Orada neden insanları ölmüyor? Bizden daha fazla kömür çıkarıyorlar. Önlem alacağız diyorlar, arkadaşlar siz 20 yıldır neredesiniz? Nerede önlem alacaksınız? Bu ailelere kim hesap verecek? Hayat Türkiye'de bu kadar ucuz mu? Emin olun çok üzülüyorum. Yazıktır, günahtır" dedi.