CHP lideri Kılıçdaroğlu: Terörle mücadele etmek sadece teröristi öldürmek demek değildir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de CHP Grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Gara operasyonu hakkında sorduğu soruları hatırlatarak iktidara yüklendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de CHP Grup toplantısında konuştu. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları...

Böyle bir anlayıştan hayır gelmez. Dış politikada da benzer olaylar yaşanıyor. Hangi ülkeyle dostluğumuz var?

Suriye için çok sert açıklamalarda bulunuldui Suriye ile kavgaya girildi. 3 milyon 600 bin suriyeli bizim camilerimizde namaz kılıyor.

Şu soruyu öğrenmek isterim; Suriyeye girdiniz, 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. 40 milyar dolar para harcadınız. Bu para esnafa, çiftçiye, sanayiye verilseydi ne olurdu?

Bu soruları sormak zorundayız. Sorumluluk hisseden her vatandaşın sorması lazım. Tepedeki doğrulara tahammül edemedikleri için hakareti dillerinden ayırmıyorlar. Devlet böyle yönetilmez akıl ve mantıkla yönetilir. İntikam duygusuyla değil, hoşgörüyle yöbnetilir.

Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde hangi devletten söz edeceğiz?

21.yy Türkiyesinde birleştirilmiş eğitim var. Milli eğitim'e gelince para yok. Bu ülkenin insanları çocuklarını neden iyi bir okula gönderemesin.

Bir kişinin iradesiyle devlet yönetilmez. Yönetilirse bu hale gelmiş olur. Kim adaletsizliğe uğradıysa ona destek olmak zorundayız. bize oy versin ya da vermesin. yıllardır hapiste olan Hava Harp Okulu öğrencileri var. 15 Temmuz sonrası içeri alındılar. Kampta eğitim yaparken içeri alındılar. Öğrenci ne yapabilir? Askerliğin kuralı vardır. Şimdi bu çğrenciler müe4bbet hapiste yargılanıyor. Bize emri veren komutanı mahkemeye çağırın deniliyor. Mahkeme reddediyor.

Terörü TC'de yaşayan hiçkimse terörü savunamaz. Terörü bir insanlık suçu olarak değerlendirdik. Terör dünyanınn neresinde olursa olsun, insanlığın ortak mücadelesi lazım.

Terör insanlık suçudur. teröre karşı mücadele etytiler de karşı çıkanlar oldu mu? Hayır.

Yurtdışına gideceğiz terörle mücadele için dendi, hayır dedik mi? Hayır.

Yurtdışı finansını kabul ediyoruz. Terörle mücadele en önemli araç terörün finans kaynaklarını kesmektir. Terörle mücadele etmek sadece teröristi öldürmek demek değildir. 40 yıldır yapıyoruz bunu zaten.

Geçen hafta gerçekleşen grup toplantısında 5 soru sordum. Makul sorular. 5 -6 yıldır neden ilgilenilmedi bu konuyla? Kendi seçimin için oy verdiyte mektup aldığın kişiden kendi vatandaşını kurtartmak için mektup almıyorsun. Bu soruyu sormazsam görevimi yapmış olmam.

Bu operasyonun başarısız olduğunu söylüyorsun. Kim sorumlu? Erdoğan sorunmlu. Askeri sorumlu tutsam asker siyasetin doğrultusunda ilerliyor.

Bu operasyon yanlış bir operasyondu. Biz bunu söyleyince bir sürü hakaret duyduk ama sorulara hala cevap almış değilim.