Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye'de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz!

Bir takım ziyaretler için ABD'de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası sosyal medyadan açıklama yapan Kılıçdaroğlu "Türkiye'de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz, itibarlı bir adalet sistemine kavuşacağız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye'de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz!

ABD’de bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Washington Post gazetesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu’nda öldürülen Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı için gazeteye taziye ziyaretinde bulunduğu belirtti.

"İnsanlık da büyük yara aldı"
Kılıçdaroğlu’nun Türkçe ve İngilizce olarak yayınladığı mesajında “Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundum. Cemal Kaşıkçı, Washington Post'un değerli bir yazarıydı. Kaşıkçı cinayeti, İstanbul'da Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda işlendi. Bu korkunç cinayet ile yalnızca fikir özgürlüğü değil insanlık da büyük yara aldı. Türkiye'de işlenen bu cinayetin davasının Suudi Arabistan'a devredilmesi, Türkiye’nin egemenlik haklarına yapılmış büyük bir hakarettir. Kendi topraklarımızda bu cüret gösterilebilmiştir. Şu çok açık ki hem Türkiye hem ABD, petro-dolarlar karşısında demokraside sınıfta kaldı." ifadelerine yer verdi.

"İnsan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz"
"Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz" diyen CHP lideri "Türkiye'de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz, itibarlı bir adalet sistemine kavuşacağız. Cemal Kaşıkçı'nın hatırasının önünde bunun sözünü bir kez daha veriyorum.” dedi.