Kılıçdaroğlu’ndan ‘sızıntı toplantı’ açıklaması: Tekrarlandığında gereğini yaparım!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin üst düzey kurmaylarıyla yaptığı toplantının sızdırılmasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Gördüğümde, etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı. Etik olarak. Normal bulmuyorum, hayır. Disiplene sevk etme konularında yorum yapmam. Disiplin diye bir şey yok" dedi. Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında "Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım. Her toplantının etik kurallar içinde yapılması lazım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘sızıntı toplantı’ açıklaması: Tekrarlandığında gereğini yaparım!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’te gündeme ilişkin değerlendirmeler bulundu. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği ve CHP'nin önde gelen isimlerinin katıldığı online toplantının tamamanı izlemediğini söyledi. 

"TAMAMINI SEYRETMEDİM, DİSİPLİNE SEVK ETME YORUMU YAPMAM"
Toplantıya ilişkin Kılıçdaorğlu "Sabahleyin cep telefonuma gelen bir mesajla gördüm. Doğrusunu isterseniz tamamını seyretmedim, hala da seyretmedim. Gerek duymadım. Sadece beni değil, partiyi ilgilendiren bir konu. Sonuçta, partiye uzun yıllar emek veren arkadaşların yaptıkları bir toplantı diye düşünebiliriz. Gördüğümde, etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı. Etik olarak. Normal bulmuyorum, hayır. Disiplene sevk etme konularında yorum yapmam. Disiplin diye bir şey yok." dedi. 

"PARTİ İÇİ KONULARI TELEVİZYONLARDA KONUŞMAYI DOĞRU BULMAM"
"Parti içi konuları televizyonlarda konuşmayı doğru bulmam" diyen CHP lideri "Parti içinde bir kişi genel başkanlığa aday ise gelir başımın üstünde yeri vardır. Kendisini destekleyen arkadaşlarıyla hareket edebilir. Bu bizim geleneğimizde var. Herke AK Parti'yi gördüğü için orası gibi zannediyorlar biz öyle değiliz. Bu AK Parti'de olsa suç. Adamı llinç bile edebilirler. İhraç bile edebilirler. Çünkü orada demokrasi yok. Biz demokrasiyi içselleştirebilen bir partiyiz. Parti meclisi üyeleri genel başkanı eleştirebilirler. Bizim partide hiç kimse eleştirilmez diye bir kural yok. Sağlıklı bir eleştiri siyasetçinin en çok ihtiyaç duyduğu şey. O çerçevede eleştirilere bakarım. Eleştirilerin haklı yönü de olabilir, haksız yönü de olabilir. Konuyu disiplin kuruluna sevketmeyi düşünmüyorum. Ekrem İmamoğlu Bey'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına yeniden aday olmasını isterim." diye konuştu.

"HER TOPLANTININ ETİK KURALLAR İÇİNDE YAPILMASI LAZIM, TEKRARLANDIĞINDA GEREĞİNİ YAPARIM"
Kılıçdaroğlu "Zaman zaman bu tür olaylar olur; kriz olarak görmeyiz. Su mecraını bulur. Buradaki temel sorun şu.Ülkenin bu kadar ciddi sorunu varken, insanlar perişan halde iken, ekonomi bu halde iken, zamlar almış başını gidiyorkan CHP'nin iç sorunlarının tartışma konusu olması beni rahatsız ediyor. Bu konuda bütün arkadaşlarımı uyardım. Elbette eleştirilerini dile getirebilirler. Ama hepsinin ortak hedefi; bu ülkede çok dar bir grup hariç zamlardan perişan oldu. Parti içi tartışmaları toplumun önüne getirme kadar yanlış bir şey yok. Kurallar içinde mücadele edersiniz. Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım. Her toplantının etik kurallar içinde yapılması lazım. Söylediğim odur." ifadelerini kullandı. 

"İMAMOĞLU'NUN YENİDEN ADAY OLMASINI İSTERİM"
Yerel seçimlerle ilgili Kılıçdaroğlu "Ekrem Bey'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına yeniden aday olmasını isterim. Yerel seçimleri kazanacağız. Hiç endişe etmeyin." şeklinde konuştu.

"BENİM YAKLAŞIMIM YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE KURULTAYIN YAPILMASI"
Kurultay tarihine ilişkin Kılıçdaroğlu "Geçen yerel seçimlerde başarı kaydetmedik mi? Belli ki başarı elde ediyoruz. Niye her seçimde yenilgi? Yerel seçimlerde başarı elde ettik. 11 büyükşehir belediyesi CHP tarafından yönetiliyor. Bunu yenilgi olarak anlatıyorlar. Eleştiriye hep saygım vardır. Seçimi kazanırsınız, kazanmazsınız ayrı bir şey. Biz bakarız, kendi içimizde hesaplaşırız, oturur tartışırız. 'Neden kazanamadık' masaya yatırırız. Hangi koşullarda kazandık, bunu masaya yatırırız. Ben şunu söyledim; bu geminin kaptanı ben miyim? Kaptan gemiyi dalgalı ortamda denize bırakmaz. Sağlam limana yanaştırır. O liman kurultaydır. PM karar verecek 'şu tarihte kurultay olsun' diyecek. Benim yaklaşımım yerel seçimlerden önce kurultayın yapılması." dedi. 

ÜMİT ÖZDAĞ İLE GİZLİ PROTOKOL İDDİASI

HaberTürk'e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile gizli protokol imzalandı iddialarıyla ilgili konuştu.

"Özdağ ile aranızda, bakanlıklar ve MİT Başkanlığını içeren gizli bir protokol var mıydı?" sorusuna "Vardı" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, Faik Öztrak'ın "Böyle bir protokol yok" açıklamalarıyla ilgili olarak ise "Öztrak da bilmiyordu" dedi.

“İKİMİZİN ARASINDA İMZALANDI”

Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Açıklamayı ahlaki olarak doğru bulmam. Benim konuşmam doğru değil. Protokol ikimizin arasında imzalandı. Kamuoyuna açık değildi. İkimizin namusuna teslim edildi nokta. Bu konuda yorum yapmam doğru değil. Sayın Özdağ ile Sayın Oğan ile yaptığım görüşmelerle ilgili 6 liderin haberi vardı.