HDP'den Kılıçdaroğlu'na teklif!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorununu çözmek için HDP meşrudur" sözleriyle ilgili HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan teklif geldi.

HDP'den Kılıçdaroğlu'na teklif!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorununu çözmek için HDP meşrudur" sözleriyle ilgili HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan yeni bir talep geldi. "Gelsinler konuşalım, HDP CHP'ye önerilerini sunsun" dedi. Sancar, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP aday çıkaracak mı?" sorunu da yanıtladı.

"Gelsinler konuşalım, HDP önerilerini sunsun CHP'ye." Sözleri CHP'yeydi. "Kürt sorununun çözümünde HDP meşru organdır" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na bir çağrı yaptı. "Henüz hükümet olmaya gerek yok, iktidar olmaya gerek yok. Topluma gelecekte ne yapılacağını göstermek için şimdi oturalım Meclis'e birlikte sunalım" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Halk TV'nin sorularını yanıtladı. "Kürt sorunu tartışmalarında çözümün adresi Meclis'tir, hiçbir aktör göz ardı edilemez" dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını "Muhalefetin eşik atlama çabası" olarak yorumladı. CHP'ye bir mesajı daha vardı. "HDP olarak biz bu eşiği hep birlikte atlayabilmek için üzerimize düşen ne varsa eksiksiz yerine getirmeye hazırız" diye konuştu.

Mithat Sancar'a "HDP cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkaracak mı?" diye soruldu. Sancar, "Muhalefetle bu konuda ilkesel müzakereye ve buluşmaya açığız" ifadesini kullandı. Sancar, ilke ve yöntemlerde anlaşılamazsa aday çıkarılabileceğini söyledi. Ancak detay vermedi. "Bunu şimdi söyleyemem" dedi.

Kaynak: CNNTürk