Kılıçdaroğlu'nun videolu açıklamasına İYİ Parti'den yanıt geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in altılı masa sözleri ve aday restine verdiği videolu cevaba İYİ Parti'den ilk tepki geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu sosyal medya hesabından "İYİ Parti Milletin kazanacağı nihai sofranın mimarı olma kararlılığındadır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun videolu açıklamasına İYİ Parti'den yanıt geldi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun videolu mesajına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Zorlu "Uzlaşma, istişare ve halkın tercihi diyerek milletimize sunduğumuz taahhütler bizim için bir emanettir! Temel itirazımız, dayatmaya ve bu ilkelerin hiçe sayılmasınadır. Onun için hep Milletimize inandık. İYİ Parti Milletin kazanacağı nihai sofranın mimarı olma kararlılığındadır" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 'aday' konulu çıkışına yanıt olarak paylaştığı videoda "Sofrayı büyütmeliyiz" mesajı vermişti. Kılıçdaroğlu "Biz bu yola çıkarken hep Halil İbrahim sofrasından bahsettik. Çünkü 'bu sofraya bu ülkenin tüm renklerini davet etmemiz gerekir' dedim. 'Yoksa bu ülke iflah olmaz' dedim. Türkiye'nin bütün renklerini birleştire birleştire kazanmak için yola çıktık. Soframız böylece gittikçe genişledi. Çünkü amaç sadece ceberut sarayı göndermek ya da değiştirmek değildi. Amaç aynı zamanda yeni güzel bir Türkiye oluşturmaktı. Bu sofraya 'o oturmasın bu oturmasın' diyerek sofrayı toparlayamayız. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye'yi değiştiremeyiz. Bu Türkiye'yi 20 senedir yaşıyoruz zaten." demişti.