Kılıçdaroğlu-Kavcıoğlu görüşmesi sona erdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, açıklamasında "Sıcak siyasetin Merkez Bankası'na müdahale etmesini istemiyoruz" dedi. TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun açıklamaları da dikkat çekti. İşte detaylar...

Kılıçdaroğlu-Kavcıoğlu görüşmesi sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı "15.30’da Merkez Bankası’na gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz" paylaşımından sonra Merkez Bankası'nı ziyarete gitti. 

Kılıçdarıoğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Sıcak siyasetin Merkez Bankası'na müdahale etmesini istemiyoruz. Merkez Bankası'nın yetkililerinin kararnamelerle alınmasının doğru olmadığını ifade ettik" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TCMB'ye siyasi müdahalenin doğru olmadığını ve 'Kara kış fonu' benzeri bir fon oluşturulması gerektiğini ilettiklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dolar rekorlar kırıyor. Motorin ve benzine yine zam geldi. Sebep olduğun bu rezaletin milleti ezmesini daha fazla izleme Erdoğan, Kara Kış Fonu'nu kur! Ayrıca bugün 15.30’da Merkez Bankası’na gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı. 

TCMB Başkanı Kavcıoğlu da görüşme ile ilgili, "Merkez Bankası bu ülkenin en güzide kurumlarından biridir" dedi.

Kavcıoğlu, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, Merkez Bankası son 7 ayda 35 milyar dolara yakın gerçek bir rezerv artmıştı ve bu Merkez Bankası'nın gücünü göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Kavcıoğlu, döviz kurlarındaki dalgalanmalara ilişkin, "İnşallah her şey daha güzel olacak" açıklamasında bulunurken, TCMB'de görev değişimleri konusunda "Bir kısmı arkadaşların kendi tercihi bir kısmı da bizim tercihimiz" diye konuştu.

Kavcıoğlu, faiz indirimi sorusuna, "Bu hafta bütün teknik ekiple birlikte çalışacağız ve bütün gelişmeleri analiz ederek karar vereceğiz" diye yanıt verdi.

Kavcıoğlu, TCMB'nin rezervlerine ilişkin, "Merkez Bankası'nın gerçek gücü 125 milyar dolardır" açıklamasında bulundu.