"İlk seçimde iktidar olacağız Allah'ın izniyle"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup toplantısında konuştu.

"İlk seçimde iktidar olacağız Allah'ın izniyle"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup toplantısında konuştu. İşte konuşmasından satırbaşları...

Muhtarlara birer personel verilmeli, işsizlik sorununa bir nebze katkısı olur dediğimde dalga geçmeye başladılar. Bunu bütün muhtarlara havale ediyorum. Biz CHP olarak bazı belediyelerimiz tarafından muhtarlar için uygulamalar yapıyoruz. Muhtar ayrılıp gittiği zaman vatandaş muhtara ulaşamıyor. Muhtarlar bu sorunu bizim çözeceğimizi gayet iyi biliyorlar.

2020 Mart'ından bu yana öğrenci yurtları 1 lira kazanmış değil. Çalışanlardan bir miktar para alınıyor. Kısa çalışma ödeneği sonrası 11,500 kişi işsiz kalacak. 350 bin kapasiteli yurtlarda şu an kimse kalmadığı için 435 yurt iflas ettiği bile. öğrenci başına kira desteği ile bu sorun çözülebilir.

Biz görüşü, kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun vatandaşlarımızı seviyoruz. Biz devletin bütçesinden malı götürmeye talip değiliz. Vatandaşların sorunlarını, dertlerini çözmeye talibiz. İlk seçimde iktidar olacağız Allah'ın izniyle...

Uşak, Manisa ve İzmir'deydim. Çiftçimizle, esnafımızla, vatandaşımızla birlikte olduk. Dertsiz bir kişi dahi görmedim, herkes burnundan soluyor. Onlardan karamsar olmamalarını istedim, beraber düzelteceğiz, birlikte olduğumuz zaman Türkiye bu sorunları aşar dedim.

Sağlık çalışanlarının bütün hakları teslim edilmedi, talepleri gözardı edildi. Bir kişinin hayatını kurtarmak için hayatını feda eden kişiye sağlık çalışanı denir. Biz onlara minnet borçluyuz, onların en büyük zevki tedavi ettikleri hastanın yürüyerek hastaneden çıkması... 387 çalışanımız pandemi döneminde hayatını kaybetti. Onlar içinde bulunduğumuz dönemin bir meslek hastalığı sayılmasını istediler ama iktidar bu görevi yerine getirmedi. Parlamento hazır buna ama iktidar tarafından kanun teklifi gelmediği için geçemiyor. Bizim bu konuda verdiğimiz mücadele sayımızın yetersizliği nedeniyle gerçekleşmedi. İlk seçimde iktidar olacağız Allah'ın izniyle, o zaman gerçekleştireceğiz.

Öğrenci Andı hakkında

Andımız eskiden beri Danıştay bir karar verdi ortalık karıştı. Erdoğan bölücü terör örgütüyle masaya oturdu, onların şartı da 'Andımızı kaldıracaksınız' dediler. Andımız kaldırıldı. Daha sonra bu değişiklik iptal edildi ve Andımız'ın okunması gerektiği kararı verildi. Bana soruldu, 'Danıştay doğru karar verdi. Ancak Danıştay Genel Kurulu'nda Erdoğan'ın istediği karar çıkacaktır' demiştim. Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu tarafından böyle bir karar verildi.

Andımız; doğruluğu, sevgiyi, saygıyı anlatır. Danıştay bu kararı verdikten sonra, Erdoğan'a daha önce şu çağrıyı yapmıştım, 'Andımızın hangi cümlesinden rahatsızsın bunu anlat' demiştim. Bunu söyledim 2013 yılında, bu soruma cevap alamadım. Şimdi ben tüm kardeşlerime sesleniyorum, Bahçeli'ye de sesleniyorum, Sayın Erdoğan Andımızın hangi cümlesinden rahatsızsın, açıklasın. Danıştay'da iki yıl bekledi, yeni hakimler geldi ve Andımız kaldırıldı