CHP lideri Özgür Özel: Önümüzdeki genel seçimlerde partiyi iktidar yapmazsam bir gün görevde durmam

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, genel seçimdeki hedefini "Benim geleceğe dönük olarak hedefim CHP'yi ilk genel seçimlerde iktidar yapmak. İkinci bir hedefim yok. Önümüzde yapılacak genel seçimlerde partiyi iktidar yapacağım. Yapmazsam bir gün görevde durmam. Olağanüstü kongreyi toplarım kendim de aday olmam." sözleriyle açıkladı:

CHP lideri Özgür Özel: Önümüzdeki genel seçimlerde partiyi iktidar yapmazsam bir gün görevde durmam

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HaberTürk TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu. CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın bir açılışta sarf ettiği, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesinin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" ifadeleri sorulan Özel, Köksal'ın konuşmasının içeriğini fark etmediğini, fark etmesi halinde uyarıda bulunacağını söyledi. Köksal ile telefonda konuştuğunu belirten Özel, "Dedi ki, 'Başkanım, belediyeyi DEM Parti ile beraber yönetecek, bunlar burada gizli ittifak yaptılar' diyorlar, 'Ben belediyeyi kendim yöneteceğim, DEM Parti ile yönetmeyeceğim dedim.' Afyonkarahisar'da günde 10 kere 'CHP, DEM'le ittifak halinde, eş başkan atanacak DEM'den' deniyormuş. Burcu'nun da tansiyonu yüksek o ifadeyi kullanmış." açıklamasını yaptı.

"ÖNÜMÜZDEKİ GENEL SEÇİMLERDE PARTİYİ İKTİDAR YAPMAZSAM BİR GÜN GÖREVDE DURMAM"
Geleceğe dönük hedefinin CHP'yi ilk genel seçimlerde iktidar yapmak olduğunu bildiren Özel, "Benim geleceğe dönük olarak hedefim CHP'yi ilk genel seçimlerde iktidar yapmak. İkinci bir hedefim yok. Önümüzde yapılacak genel seçimlerde partiyi iktidar yapacağım. Yapmazsam bir gün görevde durmam. Olağanüstü kongreyi toplarım kendim de aday olmam. Yerel seçimlerde genel olarak tabloya bakacağız. Yerel seçimlerde elimizdeki 11 büyükşehrin tamamını koruyacağımı düşünüyorum. Birkaç riskli gördüğümüz il var. Buradan hiçbir ilin motivasyonunu düşürmek istemem. Havlu attığımız, kaybettiğimiz görülen il yok." dedi. Lütfü Savaş'ın adaylığına değinen Özel, Hatay'da yaptırılan 4 ankette de Savaş'ın en iyi aday olarak çıktığını belirtti.