CHP Lideri Özgür Özel'den İYİ Parti’nin kararı sonrası ilk açıklama: Eski dosttan düşman olmaz

Partisinin grup toplantısında İYİ Parti'nin kararını değerlendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin" ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Özgür Özel'den İYİ Parti’nin kararı sonrası ilk açıklama: Eski dosttan düşman olmaz

İYİ Parti, oy çokluğu ile aldığı kararla CHP’nin yerel seçimde iş birliği teklifini reddetti. Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İYİ Parti, CHP’nin geçmişte ittifak yaptığı, kıymet verdiğimiz bir partidir. İYİ Parti’nin seçmenleri iyi insanlar" diye konuştu.

"ÇOK KIYMET VERDİĞİMİZ BİR PARTİDİR"

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde kendi adayları ile sahaya çıkacaklarına yönelik kararı değerlendiren Özel, "GİK’in kararı tüm seçim bölgelerinde tek başına seçime girme yönünde oldu. İlk baştan söylemiştim; alınacak her karar saygılıyız demiştim. Aynen bu saygımızı muhafaza ediyoruz. İYİ Parti, CHP’nin geçmişte çok önemli ittifaklar yaptığı, çok kıymet verdiğimiz bir partidir."

"ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ"

"Bütün örgütümüzden talebim şudur; eski dosttan düşman olmaz. Sakın İYİ Parti GİK’te bir karar verdi diye İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. Geçmişte birlikte başarılar elde ettiğimiz ve bundan sonra da Türkiye’de birlikte çok şeyi başaracağımız iyi insanların partisidir. Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız” ifadelerini kullandı.