CHP lideri Özgür Özel’den Karadeniz’de ittifak mesajı: Umudun, sevginin ittifakıyız!

CHP lideri Özgür Özel, seçim çalışmaları kapsamında Trabzon ve Giresun'da vatandaşlara hitap etti. "Umudun, sevginin ittifakıyız, kardeşliğin ittifakıyız" diyen Özel "Trabzon'un bütün demokratları Trabzon ittifakında var. Türkiye'nin bütün demokratları, Türkiye ittifakında var. Türkiye ittifakı, gücünü milletimizden alıyor, renklerini bayrağımızdan alıyor" dedi. Fındık üreticisine destek isteyen Özel "Pazarın yüzde 70'i bizde, 100 milyar dolarlık bir pazarın bizde olması lazım." dedi.

CHP lideri Özgür Özel’den Karadeniz’de ittifak mesajı: Umudun, sevginin ittifakıyız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçim çalışmaları kapsamında Trabzon'a geldi. Özel, Atatürk Meydanı'nda otobüs üzerinden halka seslenerek, belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında fındık üreticisinin sorunlarına değinen Özel, "Fındığın yüzde 70'ini üretiyoruz ancak dünya devi şirketler, kedinin yumakla oynadığı gibi bizimle oynuyor. Trabzon, fındık demektir. Fındığa verilecek para sadece bahçe sahibine verilecek para değil, kentin ekonomisine ve kente yapılacak katkıdır. Fındıkta 4 dolarlık fiyatın arkasında ve takibindeyiz" dedi.

"UMUDUN, SEVGİNİN İTTİFAKIYIZ"
Özel, "Umudun, sevginin ittifakıyız, kardeşliğin ittifakıyız. Ötekileştirenlere inat kucaklaştırıyoruz. Hep birlikte bir yola çıktık ve bu seçimde onların tarif ettikleri ittifakı meydanlarda, vicdanlarda yapıyoruz. Elbette ittifakımızda aslan sosyal demokratlar var ama ittifakımızda milliyetçi demokratlar da var; Ahmet'i de çok seven Ahmet'in de çok saygı duyduğu ülkücü kardeşlerimiz bu ittifakın içinde var. İYİ Partili güzel insanlar, iyi insanlar var. Muhafazakar demokratlar var ve Trabzon'un bütün demokratları Trabzon ittifakında var. Türkiye'nin bütün demokratları, Türkiye ittifakında var. Türkiye ittifakı, gücünü milletimizden alıyor, renklerini bayrağımızdan alıyor" dedi.

"FINDIKTA 100 MİLYAR DOLARLIK BİR PAZARIN BİZDE OLMASI LAZIM"
Özel, Trabzon mitinginin ardından Giresun'daki Atatürk Meydanı'nda partisince düzenlenen mitinge katıldı. Özel, dünyada fındık üretiminin yüzde 70'inin Türkiye'de gerçekleştirildiğini söyledi. Fındığın en kalitelisinin Giresun'da üretildiğini belirten Özel, "Ancak fındıkta sadece 2 milyar dolarlık bir ihracat gelirimiz var. Yani 120-130 milyar dolarlık bir pazar var. Pazarın yüzde 70'i bizde, basit bir hesapla 100 milyar dolarlık bir pazarın bizde olması lazım. Bize 2 milyar dolar, geri kalan dünya devlerinde. Yani bu fındıktan biz hakkımızı alsak, Ordu, Bartın, Zonguldak, Giresun, Trabzon bu fındıktan hakkını alsa sizin sırtınız yere gelmez, dünyanın en zengin üreticileri olursunuz ama hesap ortada." diye konuştu. Özel, fındıkta alan bazlı destekleme ödemelerinin artırılmasını da istedi.

ÖZEL, PARTİSİNİN ADAYINA DESTEK İSTEDİ
CHP'nin Giresun Belediye Başkan adayı Fuat Köse'ye destek isteyen Özel, "Sadece sosyal demokratlardan değil, milliyetçi demokratlardan, ülkücü kardeşlerimizden, biz muhafazakar demokratlardan, Giresunlulardan, biz Giresun'daki herkesten oy almaya, herkese hizmet etmeye, bu belediyenin kapısını ardına kadar açık tutmaya geliyoruz. Bizim ittifakımızın adı Türkiye ittifakıdır." dedi. Öte yandan, Özel, çeşitli programlara katılacağı Ordu'ya gidişi sırasında, Bulancak ilçesinde yol kenarında bekleyen partililer ve vatandaşlarla selamlaştı, fotoğraf çektirdi.