CHP liderinden Bahçeli'ye sert tepki: AYM ile uğraşacağına..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. İki lider toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP liderinden Bahçeli'ye sert tepki: AYM ile uğraşacağına..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüsü atlatan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. İki lider toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenlerken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yaşadığı pek çok sorun görüşüldü. Düşüncelerimizi aktardık. Sayın Genel Başkan'a yürekten teşekkür ederim. DEVA Partisi kuruluş aşamasında, gerekli kongreleri yapıp siyaset dünyamızda yerlerini alacaklardır. Başarılar diliyorum" dedi.

"Anayasa Mahkemesi ile uğraşacağına neden Uygur Türklerinin hakkını savunmuyor"

Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesini hedef alan Bahçeli’ye sert tepki gösterdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu AYM'yi hedef alan Bahçeli için, "Anayasa Mahkemesi ile uğraşacağına neden Uygur Türklerinin hakkını savunmuyor" diye konuştu.

"Devlette liyakat çok önemli"

Kılıçdaroğlu, tarikat yapılanmaları için, 'Devlette liyakat çok önemlidir. Türkiye'yi yöneten siyasal iktidarda liyakat yok. Bu devletin saygınlığına da gölge düşürüyor' dedi.

Babacan ise, "Eğer konu devlet yönetimiyse, buradaki kriteriniz ehliyet ve liyakat olması lazım. Mülakat sisteminin kalkması gerektiğini düşünüyoruz. Ehliyet ve liyakata dayanmayan bir personel sisteminin bu ülkeyi çıkmaza götüreceği açık" sözlerini kullandı.