CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den 'Haluk Levent'e adaylık teklifi götürüldü' iddialarına yanıt! "Adaylık teklif edilmesi söz konusu değil"

CHP MYK'sında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Haluk Levent'e Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için teklif götürüldüğü iddiası ile ilgili, "Hatay meselesi gündeme gelmedi. Dolayısıyla kurumsal düzeyde Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklif edilmesi söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den 'Haluk Levent'e adaylık teklifi götürüldü' iddialarına yanıt! "Adaylık teklif edilmesi söz konusu değil"

Deniz Yücel partisinin genel merkezinde MYK toplantısı devam edereken basın toplantısı düzenledi.

"SÖZ KONUSU DEĞİL"

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yücel, Haluk Levent'in adaylık teklif edildiği iddiasına dair, "Hatay meselesi gündeme gelmedi. Dolayısıyla kurumsal düzeyde Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklif edilmesi söz konusu değil. Hatay adayı konusunda toplantımızın ikinci bölümünde böyle bir görüş öneri gelirse toplantımızın ikinci bölümünde değerlendiririz" diye konuştu.

Bir basın mensubunun sorduğu, "CHP seçmeni oylarıyla meclise taşınmış milletvekillerinin sizin İstanbul adayınızı değil Cumhur İttifakı'nın adayını desteklemesi sorun değil mi?" sorusuna da şu cevabı verdi:

"SİYASİ PARTİLER İSTEDİKLERİ ADAYI ÇIKARABİLİRLER"

"Genel Seçim İttifakı geçmişte kaldı. O dönemin koşulları bunu gerektirdi. Şu anda bir yerel seçim arifesindeyiz. Yerel seçim dengeleri farklıdır. Siyasi partiler istedikleri adayı çıkartabilirler, siyaseten geçmişte bir birliktelik yapılıp da daha sonra buna aykırı hareket edilirse bunun da halkımız nezdinde, seçmen nezdinde elbette bir karşılığı olur. Ama o süreç geride kalmıştır. Yerel seçim arifesindeyiz. Biz ittifakımızı sandıkta kuracağımızı, Türkiye ittifakı kuracağımızı, İstanbul ittifakı kuracağımızı ifade ettik. Neticede istediği adayı herkes destekleyebilir. Demokrasinin olmazsa olmazıdır.”