CHP Sözcüsünden asgari ücret çağrısı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öztrak, konuşmasında asgari ücret için çağrıda bulundu.

CHP Sözcüsünden asgari ücret çağrısı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamalarının satır başları:

Ülkeyi mahkum ettiğiniz bu enflasyonda milleti hayat pahalılığa ezdirilmemesi için tüm maaş ve aylıkların her ay enflasyon neticesinde artırılması gerekiyor. Ücret, maaş ve aylık artışları daha fazla geciktirilemez.

Saray bilmiyorsa biz söyleyelim. Artan maliyetlere dayanamayan besici hayvanlarını kesime gönderiyor. Damızlık hayvanların kesime gitmesi zaten sıkıntıda olan hayvan varlıklarımızın bitmesi demek. 

Bir ayda 2 buçuk milyon hayvanı Katar'a satıyorlar. Sanırsınız bu ülkenin başında olan Erdoğan Türkiye'nin cumhurbaşkanı değil Katar Devleti'nin fahri cumhurbaşkanı. Arkadaş bu nasıl bir Katar aşkıdı. 

Süt üreticisi de kan ağlıyor. Çiğ süt fiyatı 4 lira 70 kuruş. 1 Nisan'dan itibaren 5 lira 70 kuruş olacakmış. Yem maliyeti bir senede iki buçuk kat artmış. Hal böyle olunca süt veren inekler de teker teker kesime gidiyor. Önümüzdeki dönemde peynir, terayağ gibi pek çok ürüne daha büyük zamların gelmesi bekleniyor. Mutfaktaki yangını söndürmek için önce tarladaki yangını söndürmeniz gerekiyor.