CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu bu sözlerle savundu

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Palandöken'de tatil yapmasına ilişkin getirilen eleştirilere "Sömestr tatilindeyiz, ailesine karşı da sorumlulukları var" diye yanıt verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu bu sözlerle savundu

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Öztrak, Elazığ'da deprem bölgesine yaptığı ziyaretten sonra ailesiyle Palandöken'de tatil yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelk eleştirilere de cevap verdi.

Öztrak, "Ekrem İmamoğlu, Elazığ depreminde İstanbul’dan yardımları götürmek suretiyle görevini yapmıştır. Sömestr tatilindeyiz, ailesine karşı da sorumlulukları var. Oraya uğramış ve dönmüştür. Bu iş Ekrem İmamoğlu’nun görevini aksatmış mıdır aksatmamış mıdır? Buradan farklı bir hikaye çıkmaz" diye konuştu.

 Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

CHP olarak Filistinli kardeşlerimizin kabul etmediği bir anlaşmayı, masada olmadıkları bir anlaşmayı bizlerin kabul etmesi mümkün değildir.

(İsrail gazetesindeki Hakan Fidan makalesi) T.C'nin resmi devlet görevlisini kimse tehdit edemez. Resmi bir devlet görevlisini tehdit etmek kimsenin haddi değildir. Böylesine bir safsatayı kabullenmemiz mümkün değildir. Bu Erdoğan'ın dediği gibi "demek ki doğru yoldayız" diye geçiştirilecek bir durum değildir.

(Dış politika) AK Parti iktidarının İdlib ile ilgili acilen adım atması, ülkemize yönelecek tehditleri bertaraf edecek bir stratejiyi hemen izlemeye başlaması gerekmektedir. Uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunulmalıdır. İdlib konusu Türkiye için ulusal güvenlik meselesi haline gelmiştir. Tek eksenli dış politikadan bir an önce vazgeçilmelidir.

 Erdoğan'ın açıklamaları

Bakıyorum deprem vergileriyle ilgili cevaplara, son derece hamasi bir üslup. Biz onu sormuyoruz. "Benim paramla ne yaptın? Elazığ'da ne yaptın" Millet bunu soruyor. Cevap verin. Bunu soranlar ya tehdit ediliyor, ya da hamasi şekilde cevap veriliyor. Demokrasi cevap verme rejimidir. Vatandaş sorduğunda çıkacaksınız kalem kalem şuraya harcadık diye konuşacaksınız. Verdiğimiz önergeler reddediliyor, deprem öncesinde, sonrasında konuşulmuyor. Deprem bu ülkenin gerçeği! Türkiye derhal "Depremde kimse yaşamını yitirmesin" felsefesinde büyük bir stratejiyi başlatmak zorunda.

Ömer Çelik'e soru

Büyükşehir belediyelerimiz hem Malatya'da hem Elazığ'da insanlara yardım etmek için bulunuyor. Sayın Ömer Çelik bunu eleştireceğine şunu söylesin, niye hiçbir devlet yetkilisi bizim büyükşehir belediyelerimizin faaliyet gösterdiği yerlere uğramamış? O gün dayanışma günü. Benim partim, senin partin deme günü değil.   

 Kızılay'dan Ensar Vakfı'na aktarılan bağış

Kızılay'ın Ensar Vakfı'na bu şekilde para aktarması, hem de doğalgaz şirketinden parayı aktarması skandal. Siz neden bu kadar kulağınızı elinizin tersiyle gösteriyorsunuz? Hadi aktarın bakalım doğrudan Ensar Vakfı'na parayı. Aktaramazsınız çünkü kanun buna izin vermiyor.