CHP Sözcüsü Öztrak’tan Erbakan çıkışı: Kemal Kılıçdaroğlu müsaade etmeyecek!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın Cumhur İttifakı'na katılmasıyla ilgili "Tüm bu soruların gereğini, 13’üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Baba Erbakan’ın kemiklerinin sızlamasına, müsaade etmeyecek" ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Öztrak’tan Erbakan çıkışı: Kemal Kılıçdaroğlu müsaade etmeyecek!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında; gündemi değerlendirdi. Öztrak, "AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Özlem Zengin bile ‘Tehdit ediliyorum’ diyerek isyan etti. Özlem Hanım neden tehdit ediliyor? ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, kırmızı çizgimizdir’ dediği için. Özlem Hanım, ‘Kadına şiddeti engellemeyi amaçlayan yasa, ittifak pazarlıklarına malzeme yapılamaz’ dediği için, kendi camiasından saldırıya uğradı. Özlem Hanım, kendisini yalnız ve yorgun hissetmesin. Bu ülkenin tüm vicdan sahipleri kendisinin yanındadır. Şunun şurasında sandığa 47 gün kaldı. Kadına şiddeti hak görenlere, öncelikle kadınların sandıkta diyeceği olacak. Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, DEVA Partili kadınlar, Demokrat Partili kadınlar, Gelecek Partili kadınlar, İYİ Partili kadınlar, Saadet Partili kadınlar ve elbette AK Partili kadınlar, MHP’li kadınlar, ‘Kadına şiddette hayır’ diyecek. Sandıkta mührü Kemal Kılıçdaroğlu hanesine vuracak. Bu ülkede hiçbir kadın merak etmesin, Millet İttifakı’nın iktidarında, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönetiminde, hiçbir kadın tehdit edilemeyecek. Hiçbir kadın, kendini yorgun ve yalnız hissetmeyecek. Kadına şiddet, kadın cinayetleri bu toprakların kaderi olmaktan çıkacak." şeklinde konuştu. 

"DEVLET, YENİDEN DEVLET OLACAK"
Öztrak "13’üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Mayıs sabahı devletin başına geçtiğinde, parti devleti son bulacak. Devlet, yeniden devlet olacak. Siyasi partiler, parti gibi olacak. Her şey yerli yerine oturacak. Biz millet ittifakı olarak, dersimizi iyi çalıştık. Neyi yapacağımızı, nasıl yapacağımızı, ne zaman yapacağımızı, ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metniyle’ programladık. Hukuk, adalet ve yargıdan, kamu yönetimine, yolsuzlukla mücadeleden, ekonomi, finans ve istihdama, afet yönetimine, 9 ana başlıkta, 2 bin 300’den fazla somut hedef, politika ve proje belirledik. Cumhur İttifakı’nda böyle bir hazırlık, böyle bir plan, program var mı? Ne gezer. Biz ‘kural’ diyoruz. Onlar ‘kral’ diyor." ifadelerini kullandı.

“FAKİRİ, FUKARAYI ENFLASYON BELASINDAN KURTARACAĞIZ”
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın Cumhur İttifakı'na katılmasıyla ilgili Öztrak "Cumhur İttifakı’nın, Yeniden Refah Partisiyle imzaladığı protokoldeki, şu ifadeye bir bakın: ‘Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, Hazine’yi fonlandırmasının, önündeki engellerin kaldırılması sağlanacaktır.’ Yani, Hazine kısa vadeli avansına benzer düzenlemelerle, ‘karşılıksız para basmanın önünü, yeniden açacağız’ diyorlar. O zaman hoş geldin 1994 krizi, siz bunu dediğiniz anda, bu ülkede yatırım yapılır mı? Yapılmaz. Kimse bu ülkeye güvenip, parasını getirir mi? Getirmez. Çünkü herkes, enflasyonun doludizgin şaha kalkacağını görür ve bilir. Hayat pahalılığının sebep olacağı huzursuzluğu görür. Peki, Ortak Politikalar Mutabakat Metninde biz ne diyoruz? Mutabakat metninin 78’inci sayfası; ‘TCMB’nin Hazine ile doğrudan veya dolaylı, finansman ilişkisi kurduğu kâr ve yedek akçe dağıtımı, açık piyasa işlemleri, menkul değerler cüzdanı, cari hesap ilişkisini, TCMB yasasında açıkça düzenleyecek, bu suretle Hazine’ye doğrudan kaynak aktarımı suretiyle, parasal genişlemeye yol açılmasını önleyeceğiz.’ Yani enflasyonu bitireceğiz. Fakiri, fukarayı enflasyon belasından kurtaracağız. Aramızdaki farka bakar mısınız? Aramızdaki fark gündüz ve gece gibi… Biz akıl, bilim, tarihsel tecrübeye dayanarak, politikalarımızı belirliyoruz. Onlar ise ideolojik taassupla akıldan ve bilimden hiç nasiplenmeyerek, tarihten hiç ders almayarak belirliyor." dedi.

“13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU BABA ERBAKAN’IN KEMİKLERİNİN SIZLAMASINA MÜSAADE ETMEYECEK”
Öztrak "Bu arada imzaladıkları protokolde, yolsuzlukla mücadele konusunda, doğru dürüst tek bir kelam edilmemiş, demek ki Yeniden Refah Partisi, yolsuzluklardan, kul hakkı yiyenlerden şikâyetçi değil. Daha şunun şurası 5 ay önce Fatih Erbakan Konya’da Erdoğan’a ne diyordu? ‘20 senedir yolsuzlukla mücadele noktasında, yoksulluğun ortadan kalkması noktasında ne yaptınız? Kaç kişiyi bünyenizden söküp attınız? Kaç kişiyle ilgili soruşturma açılmasına müsaade ettiniz? Bunları insana sormazlar mı?’ Peki, Siz AK Parti ile koalisyon protokolüne imza atarken bu soruları sordunuz mu? Bu sözlerinizi hatırlayıp, gereğini neden yapmadınız? Ama oğul Erbakan hiç merak etmesin. Tüm bu soruların gereğini, 13’üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Baba Erbakan’ın kemiklerinin sızlamasına, müsaade etmeyecek." ifadelerini kullandı.

"GENEL BAŞKANIMIZ, DİĞER PARTİLERLE NASIL GÖRÜŞÜYORSA, SAYIN İNCE İLE DE GÖRÜŞECEK"
Öztrak, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşüp görüşmeyeceği ile ilgili sorulan soruya, “Genel Başkanımız, diğer partilerle nasıl görüşüyorsa, sayın İnce ile de görüşecek ve bu diğer gündemi de diğer partilerle yaptığı görüşmeden farklı olmayacak. Biz bu seçimin ikinci tura kalmayacağını biliyoruz. Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu birinci turda bu ülkenin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak ve 15 Mayıs sabahı bambaşka bir Türkiye’ye uyanacak. Listeler üzerinde arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor. Bitince gerekli açıklamaları yapacaklar” dedi.