CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan kurultay açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, önümüzdeki seçimin kritik bir seçim olduğunun farkında olduklarını ifade ederek, il kongrelerinin tamamlandığını ve kurultaya doğru adım adım yaklaştıklarını belirtti. Öztrak "4-5 Kasım’da bu süreci taçlandıracak kurultayımıza adım adım yaklaşıyoruz. O kurultaydan da hep beraber kol kola çıkacağız. Sonra, bu süreçte biriktirdiğimiz bütün güçle yerel seçimler için çalışacağız." dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan kurultay açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. Kurultay süreciyle ilgili Öztrak "Biz Büyük Önderimiz Atatürk’ün, ‘İki büyük eserimden biridir’ dediği partiyiz. Kimsesizlerin kimsesi, cumhuriyetin partisiyiz. Yokluk içinde olsa dahi, birliğinin gücüyle devrin egemenlerini dize getiren halkın partisiyiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda, bir asrı birkaç yıla sığdırabilen bir partiyiz. Dünkü çocuk değiliz. Bu anayasa laflarının altında nasıl bir seçim hesabı olduğunu, gayet iyi biliriz, görürüz." ifadelerine yer verdi.

"KURULTAYDAN HEP BERABER KOL KOLA ÇIKACAĞIZ"
Öztrak "Önümüzdeki seçimin çok kritik bir seçim olduğunun da farkındayız. İl kongrelerimizi tamamlıyor, 4-5 Kasım’da bu süreci taçlandıracak kurultayımıza adım adım yaklaşıyoruz. Bu süreçte etik ilkelere bağlı kalarak, partimizin kurumsal işleyişi çerçevesinde yapılan her tartışmadan istifade ediyor, bu tartışmalarla da güçleniyoruz. Eleştiriye kulak tıkamıyoruz. Ülkenin ve partinin selameti için söylenen her sözü, can kulağıyla dinliyoruz. Kurultayımızda delegelerimizin mihenk taşına vurulacağız. Delege ne derse o olacak. O kurultaydan da hep beraber kol kola çıkacağız. Sonra, bu süreçte biriktirdiğimiz bütün güçle yerel seçimler için çalışacağız." dedi.