CHP’de 12 saat süren PM toplantısı… Kılıçdaroğlu: "Bu erdemli bir davranış olmadı"

CHP’de son yılların en kritik ve en uzun süren Parti Meclisi toplantısı yapıldı. 12 saat süren o toplantıda yüksek tansiyon hiç düşmedi. Kemal Kılıçdaroğlu, 'İl ve ilçe başkanları göreve geri dönsün mü?' oylamasından çıkan sonuca sinirlendi ve "Bu oylar bana karşı olmak amacıyla kullanılan oylardır" dedi. Parti içi muhalif isimler karar için 3'te 2 çoğunluğa erişemese de 31 olan salt çoğunluğu elde etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde en kritik Parti Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantı tam 12 saat sürdü.

Gergin bir ortamda gerçekleşen buluşmaya deşifre olan ‘Zoom’ toplantısı damga vurdu. Videoda yer alan isimler kendini savundu. Söz konusu toplantıda yer alan isimler, "Biz yanlış bir şey yapmadık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bir kez daha toplantıyı etik bulmadığını belirterek, gerekçesini anlattı. Gergin bir havada geçen PM toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimi, sonuçları ve sonrasında yaşanan gelişmeler de masaya yatırıldı. CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun da sürece ilişkin değerlendirme yapan isimlerden biri… Seyit Torun, yaşanan tartışmalı süreçten partinin ağır yara aldığını, örgütte ve seçmende derin bir motivasyonsuzluk oluştuğunu söyledi.

Torun, "Partililere ve seçmene güven verecek kararları zaman kaybetmeden almalıyız" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi ile yaptığı gizli protokolde toplantıda gündeme getirildi. CHP liderinin zafer partisi ile yaptığı gizli protokolde gündemdeydi. Parti Meclisi üyeleri bu protokolü eleştirirken; Kılıçdaroğlu ise yanıtladı.

"O ZAMAN ŞARTLAR BUNU GEREKTİRİYORDU"

Kılıçdaroğlu, protokolün CHP ve Zafer Partisi arasında yapıldığını belirterek, "Bugünden o günü değerlendirmek doğru olmaz. O günün şartlarına göre bakmak lazım. Bu protokol millet ittifakı ile değil, CHP ve Zafer Partisi arasında yapılan bir protokoldü. O zaman şartlar bunu gerektiriyordu. Sorumluluğu kendi üzerime alıyorum” dedi.

PM üyeleri, gergin ve tartışmalı bir havanın gölgesinde kritik bir oylamaya geçti. PM üyeleri, seçimden sonra genel merkez tarafından görevden alınan il ve ilçe başkanlarının göreve iade edilip edilmemesini oyladı.

Gizli oylamanın sonucu, CHP Genel Merkezi’ndeki muhaliflerin sayısını da ortaya koydu. 60 kişilik Parti Meclis'inden 31'i genel merkez kararına karşı yönde oy kullandı.

tv100 editörü Betül Araz'ın edindiği bilgilere göre, Kemal Kılıçdaroğlu oylama sonucuna sinirlendi ve "Bu erdemli bir davranış olmadı" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN OYLAMA SONUCUNA TEPKİ

Kılıçdaroğlu, oylama sonucu tepki göstererek, "Görevden alınan il başkanlarının alınma gerekçelerini anlatmamıza rağmen onlar lehine oy kullanılmış olmasını kabul edemiyorum, doğru da bulmuyorum. Bu oylar bana karşı olmak amacıyla kullanılan oylardır" ifadelerini kullandı.