CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı netleşti: Muhittin Böcek yeniden aday

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili “Muhittin Başkanımız çok güzel projelere imza atıyor. Daha tamamlaması gereken projeler var. Adayımız o. Kimse başka bir şey düşünmesin” ifadelerini kullandı.

CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı netleşti: Muhittin Böcek yeniden aday

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı netleşti. Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Antalyalı gazeteci Teslime Tosun, Kılıçdaroğlu’nu ziyaretine ilişkin sohbeti köşesine taşıdı.

Teslime Tosun’un ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimi düşünüyorsunuz’ sorusunu yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu son günlerde CHP’nin derin kulislerinde dolaşan dedikodulardan haberdar olduğunu da ima ederek “Kimse başka bir şey düşünmesin” notuyla Başkan Muhittin Böcek’in yeniden adaylığını açıkladı.

İKİNCİ DÖNEM DAHA ÖNEMLİ

2019 yerel seçimlerinde Ak Parti’den belediyeyi devralan Muhittin Böcek’in çok önemli işlere imza attığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, son bir hafta içinde yaptığı açıklamalarla CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının ilk dönemlerinde AKP’li başkanların bıraktığı borçları ödediklerinin altını çizdi. Başkan Muhittin Böcek’in de AKP döneminin borçlarını ödediği için vaatlerinin büyük çoğunluğunu gerçekleştirse de hayalindeki projeler için ikinci döneme ihtiyacı olduğunu belirten CHP Genel Başkanı, “Başkanlarımız ikinci dönemlerinde çok daha büyük işlere, projelere imza atacak” diye konuştu.

YENİDEN ADAYLIĞI AÇIKLAMIŞ OLDU

31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yeniden aday olacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitin Böcek’in de yeniden adaylığını açıklamış oldu ve adaylıkla ilgili son noktayı koydu