Özgür Özel'den Faik Öztrak'a yanıt: Toplantıda etik dışı hiçbir şey yapılmadı

CHP'de sızan video sonrası sular durulmuyor! CHP MYK Üyesi Faik Öztrak'ın, "Partimizin geleneklerine uymayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız" sözlerine CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel'den yanıt geldi. Özel, “Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler ama ben o toplantıda etik dışı bir şey görmüyorum" dedi.

Özgür Özel'den Faik Öztrak'a yanıt: Toplantıda etik dışı hiçbir şey yapılmadı

Sosyal medyaya sızan ve Kılıçdaroğlu’na darbe olarak nitelendirilen video sonrası CHP’de sular durulmuyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bazı CHP'li kurmayların yaptığı sızdırılan toplantıda yer alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın katılmadı.

CHP MYK üyesi Faik Öztrak, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, söz konusu toplantıyı ‘etik dışı’ bulduğunu belirterek, "Ülke yangın yerine dönmüşken, millet zam-zulüm altında inlerken Zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin geleneklerine uymayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız. Yarışmaya ‘Evet’ diyoruz ama partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz. (Genel merkezin haberi var mıydı?) Hayır yoktu" demişti.

 "ETİK DIŞI BİRŞEY GÖRMÜYORUM"

CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel Sözcü TV’den İpek Özbey’e konuştu. Özel, "İzleyicilerin taktirine bırakırım. Etik dışı hiçbir şey yapılmadı. Genel başkanı sakınan, herkesin birbirine saygılı olduğu bir toplantıydı. O toplantıdan bir etik dışılık çıkarmak genel başkan olmazsa ben olmam diyen zoraki bir bakış açısının işi. Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler ama ben o toplantıda etik dışı bir şey görmüyorum" ifadelerini kullandı.

TOPLANTIDA KİMLER VARDI?

Sızan Zoom toplantısına Ekrem İmamoğlu, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Özgür Özel, Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, Hakkı Süha Okay, Veysi-Hakan Uyanık, Pınar Uzun, Gökan Zeybek, Sevgi Kılıç gibi isimler katılmıştı.